Stresszkezelés gyerekeknek: így nyugtasd le, ha dühös!

A dühös gyerekeknek gyakran segítségre van szükségük ahhoz, hogy megnyugodjanak. Összegyűjtöttünk húsz praktikát, amiből ötletet meríthetsz a feszült pillanatokban.

Buborékfújás, házikedvenc simogatása vagy trambulinozás - mindegyik máshogy hat ránk, de egy közös: segít levezetni a feszültséget. A gyerekeknek sokszor nehéz feldolgozni az erős érzelmeket, különösen, amíg kicsik. Az autizmussal foglalkozó And Next Comes L oldal pontokba szedte a lehetséges módokat, amikkel egy gyereknek segíthetünk megnyugodni, ezekből válogattunk. Sok közülük nemcsak otthon, hanem az iskolában is alkalmazható. Figyelem, gyors felsorolás következik!

1. Buborékfújás

2. Kirakózás

3. Kemény cukorka szopogatása

4. Zenehallgatás

5. Jóga

A hintázás is segít
A hintázás is segítFotó: Shutterstock

6. Építőkockázás

7. Futás

8. Hintázás

9. Kutya/macska simogatása

10. Festés

11. Olvasás

12. Más ember vagy akár plüssállat ölelése

13. Pokrócba takarózás

14. Éneklés

15. Trambulinozás

Legszívesebben egyesével kidurrantanád, igaz?
Legszívesebben egyesével kidurrantanád, igaz?Fotó: Shutterstock

16. Táncolás

17. Papír cafatokra tépkedése

18. Stresszlabda

19. Szívószállal bugyborékolás egy pohár vízben

20. Buborékfólia pattogtatása

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.