Mi lenne Elza foglalkozása a valóságban?

Erre kereste a választ a Disney hercegnőket modern nőkként újradefiniáló illusztrátor.

Matthew Burtnek, az amerikai grafikusnak és illusztrátornak például az Aladdin Jázmin hercegnője a kedvence. Aki szerinte kitűnő ENSZ nagykövet lenne, elvégre mindig is elkötelezett harcosa volt az igazságnak és sosem félt a sokszor nagyon is szükségszerű változásoktól. A hercegnőket erős nőkként újraértelmező illusztrátor hősnőinek karrierjéről az Insider számolt be.

Hófehérke

Hófehérkét mindig is gondoskodó, segítőkész nőként tartottuk számon, aki szíves-örömest segít a bajbajutottakon. Azóta megszerezte a doktori címét is és kora vezető pszichológusává nőtte ki magát. Konferenciákon is beszámol a kutatásairól, de a betegeire is odafigyel: a sokat Morgó, hirtelenharagú kuncsaftjaira ugyanúgy, mint a hallgatag Kukákra.

Aranyhaj

Aranyhaj gyógyító ereje messze földön híres, nem csoda tehát, hogy a királyi családba való visszafogadása után neurológus lett belőle.

Anna és Elza

A Jégvarázs főszereplői kéz a kézben dolgozó, a klímaváltozást kutató aktivistákká váltak. Felismerik a globális felmelegedés jelentőségét és pontos, alapos kutatómunkát végeznek.

Mulan, az ügyvéd

A hátrányos megkülönböztetést személyesen és a katonaságon belül is megismerő Mulan jogot tanult és az esélyegyenlőség harcosává vált: a nemük miatt hátrányos megkülönböztetésben részesülő elnyomottakat képviseli.

Pocahontas, a környezetvédő

Pochahontast egy környezetvédelemre fókuszáló nonprofit alapítvány fejeként képzeli el az illusztrátor. Pochahontas a természetes erőforrások megőrzéséért és a fenntarthatóságért harcol.

Hamupipőke, az állatvédő

Tündérek is közrejátszottak a dologban, de azért az őt segítő kisállatoknak is sokat köszönhet Hamupipőke. Ő pedig meg is hálálja mindezt, és azon van, hogy minden állat megfelelő bánásmódban részesüljön.

A kis hableány

Egy popsztár is akad azért a listán. Ariel mindig is jól tudott énekelni, azóta pedig sikeres és elképesztő letöltésszámokat produkáló előadóművésszé nőtte ki magát, és saját kiadót is alapított. Az illusztrátor többi karaktere itt tekinthető meg.

Mustra