Mi lenne Elza foglalkozása a valóságban?

Erre kereste a választ a Disney hercegnőket modern nőkként újradefiniáló illusztrátor.

Matthew Burtnek, az amerikai grafikusnak és illusztrátornak például az Aladdin Jázmin hercegnője a kedvence. Aki szerinte kitűnő ENSZ nagykövet lenne, elvégre mindig is elkötelezett harcosa volt az igazságnak és sosem félt a sokszor nagyon is szükségszerű változásoktól. A hercegnőket erős nőkként újraértelmező illusztrátor hősnőinek karrierjéről az Insider számolt be.

Hófehérke

Hófehérkét mindig is gondoskodó, segítőkész nőként tartottuk számon, aki szíves-örömest segít a bajbajutottakon. Azóta megszerezte a doktori címét is és kora vezető pszichológusává nőtte ki magát. Konferenciákon is beszámol a kutatásairól, de a betegeire is odafigyel: a sokat Morgó, hirtelenharagú kuncsaftjaira ugyanúgy, mint a hallgatag Kukákra.

Aranyhaj

Aranyhaj gyógyító ereje messze földön híres, nem csoda tehát, hogy a királyi családba való visszafogadása után neurológus lett belőle.

Anna és Elza

A Jégvarázs főszereplői kéz a kézben dolgozó, a klímaváltozást kutató aktivistákká váltak. Felismerik a globális felmelegedés jelentőségét és pontos, alapos kutatómunkát végeznek.

Mulan, az ügyvéd

A hátrányos megkülönböztetést személyesen és a katonaságon belül is megismerő Mulan jogot tanult és az esélyegyenlőség harcosává vált: a nemük miatt hátrányos megkülönböztetésben részesülő elnyomottakat képviseli.

Pocahontas, a környezetvédő

Pochahontast egy környezetvédelemre fókuszáló nonprofit alapítvány fejeként képzeli el az illusztrátor. Pochahontas a természetes erőforrások megőrzéséért és a fenntarthatóságért harcol.

Hamupipőke, az állatvédő

Tündérek is közrejátszottak a dologban, de azért az őt segítő kisállatoknak is sokat köszönhet Hamupipőke. Ő pedig meg is hálálja mindezt, és azon van, hogy minden állat megfelelő bánásmódban részesüljön.

A kis hableány

Egy popsztár is akad azért a listán. Ariel mindig is jól tudott énekelni, azóta pedig sikeres és elképesztő letöltésszámokat produkáló előadóművésszé nőtte ki magát, és saját kiadót is alapított. Az illusztrátor többi karaktere itt tekinthető meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra