Szégyenebéd jár a nemfizető gyerekeknek

A Mommyish furcsa cikkére kaptuk fel a fejünket, melyben arról írnak, hogy egy indianai középiskola "alternatív étkezést" ad azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem fizetik be az ebédpénzt. 

If you owe $25 or more on your lunch account, this is what Kokomo High School provides you for lunch. Two slices of...

Közzétette: Sierra Feitl – 2016. január 5.

Egy utolsó éves diáklány, Sierra Feitl arról számolt be a lapnak, hogy miközben a sorára várt, odament valaki az előtte álló lányhoz, és elvette a tálcáját. A lány ezek után kapott két szelet kenyeret két szelet sajttal, egy barna papírzacskóban. Mindezt mindenki szeme láttára. Feitl készített egy képet a megalázott lány "szégyenebédjéről", és feltette a facebookra. Mint később kiderült, az érintett diáklány szülei 25 dollár 60 cent ebédpénz befizetésével voltak késésben.

Ciki vagy nem az alternatív étkezés?

"Ha 25 dollárral vagy többel tartozik valaki, akkor a Kokomo High School így biztosítja az ebédet. Két szelet kenyér sajjtal. Iszonyatosan megalázó. A szívem szakad meg azokért a gyerekekért, akik csak ezt kapják az iskolában " -részletezte Feitl. 

Úgy tűnik, a szégyenszendvics a gyerekeket bünteti a szülők helyett, akiket úgysem tudnak. Feitl egy csomó mocskolódó üzenetet kapott miután kiposztolta a történetet és a szendvicset a Facebookra. A végzős diák különösen azt sérelmezi, hogy mindenki előtt alázzák meg a diákokat. 

Nem csak ciki, kevés is

A szendvics nem megfelelő egy középiskolás számára, főleg ha nem is reggelizett. Hogyan tudna koncentrálni egy gyerek, ha csak ennyit kap enni?- teszi fel a kérdést a magazin.

Jeff Hauswald a Kokomo Iskola tanfelügyelője szerint az "alternatív étkezés" szövetségi szabályozás, és azután hozták meg az erről szóló döntést, hogy tavaly több mint 50 ezer dollárnyi (kb 15 millió forintnyi) be nem fizetett ebédből származó kintlévősége volt az iskoláknak. Véleménye szerint ugyanakkor a diákok méltóságára ügyleni kell, mert a diákokat a társaik előtt nyilvánosan megalázni kegyetlenség. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek