Terhesnapló: Szex helyett kajával álmodik a kismama

Kellett nekem panaszkodni a jó kis szexuális álmaim miatt, most pasik helyett egészen másfajta dolgok okoznak örömöt: újabban orbitális zabálásokat rendezek álmaimban, a tatár beefsteaktől az aranygaluskáig mindent magamba tömök éjjelente. Bár a gasztronómiai vonal is bejön, de lehet, hogy visszasírom még Bruce Willist.

A napokban egyébként igen jó dolgom van, végre nyaral a család, egy egész hetet. Napfény, vízpart, almafröccs, sok alvás, séta, kacsa- és sirályetetés, játék, pihenés. És persze laptop, wifi, egy kis munka és Porontyozás. De ez már alap, szerencsére megszokták a családtagok. Mivel egyre szétszórtabb vagyok, sikerült otthon hagynom a fényképezőt, így a pocakfotó ezúttal elmarad. Csakúgy, mint a súlymérés: a sok palacsinta és lángos gondolom, majd a jövő heti mérlegelésen megmutatja hatásait.

A lányaim már olyan jól eljátszanak egyedül, egy hatalmas napernyő árnyékában elég csak fél szemmel figyelni őket, ahogy bicikliznek, rollereznek vagy futkároznak a zárt területen, bár kicsit megijeszt, hogy jövő ilyenkor egy nyaralás nem lesz ilyen pihentető, egy néhány hónapos babára kell majd figyelnem időm nagy részében. Azért remélem, besegítenek majd a lányok is.

Lám, mit tesz, hogy ez a harmadik terhességem: míg az elsővel eszembe nem jutott, hogy bemenjek a Balatonba, most (zárt méhszáj mellett természetesen) rengetegszer hűsölök a vízben. Igaz ez egyéb dolgokra is: elsőterhesen nem nagyon ittam kávét és kólát, mondván, árt a babának, most viszont beláttam, hogy senkinek sem jó, ha koffein nélkül szédelgek és egyszer-egyszer egy kis kóla sem árt meg.

A múlt héten végre eljutottam a fogorvoshoz (panaszmentesen, csak hogy teljesítsem kismama-kötelességem), aki megállapította, hogy hiába a rendszeres ellenőrzés, három lyukas fogam is van. Nem lepődtem meg túlságosan, az első lányomnál a terhesség után négyet kellett kihúzni. Nem terhes állapotban semmi problémám nincs, ilyenkor meg kilyukad egy csomó. Mintha a kölykök zabálnák a fogaimat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek