Három gyermeket klónozott egy olasz nőgyógyász

Állítása szerint három gyermeket klónozott az az olasz orvos, aki évekkel ezelőtt klimaxon túli nőket segített hozzá gyermekszüléshez. Severino Antinori egy szerdán megjelenő interjúban közölte, hogy a három gyerek Kelet-Európában él. "Három gyermek megszületését segítettem elő humán klónozás technikával" - állítja a nőgyógyász az Oggi című olasz hetilapnak adott interjújában.



Az orvos szerint két fiú és egy lány jött így világra 9 évvel ezelőtt. A gyerekek egészségesen születtek, és ma is kiváló egészségnek örvendenek, mondta Antionori. Az orvos az interjúban azt állítja, hogy a három magtalan apa sejtjeivel hajtotta végre a klónozást, de nem adott bizonyítékot állítására, a családok személyiségi jogaira hivatkozva, írja a Független Hírügynökség.

Antinori hozzátette, hogy ő már egy jobb klónozási technikát alkalmazott, mint amellyel a Dolly bárányt hozták létre 1996-ban. Az újságírónak arra a közbevetésére, hogy Olaszországban a klónozás tilos, az orvos azt válaszolta, hogy ő a klónozás szó helyett jobban szereti az "újító terápiák" vagy a "genetikai átkódolás" kifejezéseket.

Antinori azzal vált híressé, hogy 1994-ben lehetővé tette a gyermekszülést egy 63 éves asszony számára. Két héttel ezelőtt pedig bejelentette, hogy egy asszonynak a kómás férje spermájával fog méhen kívüli megtermékenyítést alkalmazni, írja a Független Hírügynökség
Oszd meg másokkal is!
Mustra