Amikor életemben először megszülettem

Anyu és apu szeret engem. És ez azért valljuk be, nagy szerencse, mert épp elég nehéz még így is megbirkózni azzal a sok mindennel, ami történik velem. Mert én csak egy kisbaba vagyok és velem a legtöbb dolog még életemben először történik. Erről szól nagyjából az Amikor életemben először megszülettem című könyv, csak persze sokkal bájosabban és humorosabban.



Az egyszerű megfogalmazás, a nagy méretű, színes képek gyerekkönyvet sejtetnek, de ez a kiadvány azért egyértelműen több ennél, gyerekbölcsességek felnőtteknek, ez pedig mindig tuti recept, most is. Az életében először megszületett kislány naivan tömören meséli el, milyen dolgok történtek vele először életében, és ez korántsem volt csupa móka-kacagás, mert nem csak a bébiételről, a pótkerék nélküli bicajozásról, és a tengerrel való találkozásról szól az élet.

Mert az embernek életében először sajnos meghal a nagypapája is. Aztán felnő, életében először kávét iszik, melltartót vesz, csókolózik, szerelmes lesz, majd életében először megszüli a gyermekét, aki újra először csinál mindent életében, mi pedig újra éljük vele az egészet, életünkben először, most már anyaként. Hát, valahogy így van ez az életről szóló vidám bölcseség, nagy betűkkel, gyönyörű, egész oldalas rajzokkal, kemény kötéssel.

Vincent Cuvellier – Charles Dutertre: Amikor életemben először megszülettem
Vivandra könyvek, 2940 Ft
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek