Táborajánló: úgy jó, ha vizes!

Még ugyan nagyon fázunk, ha arra kell gondolnunk, hogy vízbe csobbanunk, de hamarosan beüt a rekkenő hőség. Ráadásul valamikor ennek a magasságában a sulinak is vége lesz, kicsöngetnek, a gyerek meg ott áll a lakás ötven fokában, ilyenkor jól jön, ha vizes táborba íratjuk.



Ha év közben járt úszni a gyerek, nyert ügyünk van, mert jó eséllyel szervez a már jól ismert tanár turnusokat nyárra is. Amennyiben csak úgy jött az ötlet, válogathatunk kedvünk szerint a különböző szervezésű úszótáborokból.


Fiatal lányként, éltünk-haltunk azért, hogy valahogy bejussunk a Külker parkba (már gőzöm sincs, hogy miért, olyan hideg volt a vize, hogy majd megfagytam), hát most a gyereket is betolhatjuk már táborba 22.500 vagy 24.500 forintért.

Ha maximalisták vagyunk, ne adjuk alább Darnyi Tamás úszótáboránál. Két helyen is van Darnyi-tábor, a Margitszigeten, valamint a Komjádi uszodában egész nyáron (összesen 8 turnusban), betöltött 5 éves kor után, s a díj mindössze 14-16000 forint/hét.

Rengeteg vizes tábort szerveznek szerencsére, a Bohóchal úszó és szinkronúszó egyesület például felkeltette érdeklődésünket. A gyerkőcök bizonyára magukba szívnak valami minimális szinkronúszást.

A Palatinus az egyik legszebb strandunk. Ha magunk nem is tudnánk minden nap kifizetni a belépőjegyeket, a gyereket elküldhetjük a tutiba, az egyhetes tábor díja 15.500 forint, ami belépőt, oktatást, ebédet és felügyeletet foglal magában, már 3 éves kortól.

Ha nagyon bátrak vagyunk, s néhány év alatt elfelejtettük, hogy miket műveltünk mi magunk az evezőtáborok alatt, küldjük a gyereket is, hadd tanuljon élni! (Bizonyos kor alatt az alkohol még nem szerepel a veszélyforrások között.) Van olyan szervezés, ahol 8-12 éves kor között várják a gyerekeket, s alapfokon segítenek elsajátítani a gyerekkel a kajak-kenu sportot. Nem mellesleg nagyon hasznos sport ez később a fiúknak is, igazán szép vállakat csinál.

A múltkor néhány olvasóban keresztbe állt a kanál a tábordíjakat illetően, nos, most tessék megkapaszkodni, a gyerek akár 75.000 forintért táborozhat egy hétig, vízisíelhet, wakeboardolhat, barefoot hajóval, s aki érti a három utolsó szó 30 százalékát, már sínen van. Hogy picit polgárt pukkasszunk, lehet még drágábban nyaraltatni szörftáborban is, ahol 11 napért 79.900 forintot hagyunk ott, Balatonfüreden.

Ugyanezt a sportot tanulhatják Balatonszepezdfürdőn a gyerekek 40.000 forintért, egész nyáron 5 napos turnusokban.

A békésebb táborozás jegyében az iskolák nagy részének általában van lehetősége a Balatonhoz szervezni nyári táborokat, ami azért megfizethetőbb, mint a fent említett néhány csoda, de a legjobb azért mégis csak az, ha van egy nagyi, aki tárt karokkal várja a sarjunkat 50 méterre a parttól, míg mi törjük a követ a forró városban.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek