A szegedi láma szeret köpni

Vannak olyan fanatikus szülők, akik egy vidéki kirándulás alkalmával gyerek nélkül is felkeresnek olyan helyeket, amelyekre általában családostul mennek.

Nézze meg képeinket!

A hét végén a Szegedi Vadasparkban jártunk férjemmel édeskettesben. Legközelebb a gyerekeket is visszük, élvezni fogják. Folytatjuk a tavaly elkezdett zoo-sorozatunkat, a veszprémi, győri  és a nyíregyházi állatkertek után a Szegedi Vadasparkot mutatjuk be.


Az 1989-ben nyílt erdős-mezős-tavas vadasparkban rengeteg állatfajjal találkoztunk, néhánnyal test-, akarom mondani tenyérközelből. A hely érdekessége, hogy az állatok földrészenkénti felosztásban elhelyezett tágas kifutókon láthatók. A Dél-Alföldi Tanyaudvarban a városi gyerekek is megismerhetik a háziállatokat, rácsodálkozhatnak a sokszorosan csavart szarvú rackajuhra is. A Tanyaudvar előtt elkerített nyuszisimogatóban tapsifülesek menekültek a gyerekek elől, vagy épp békésen tűrték a simogató gyerekmancsokat.

Kicsit arrébb, az erdő fáin bóbitás gibbonok lengedeztek a fejünk fölött, miközben a tó felé sétáltunk. Az erdő szélén tanyázó lámának nem nyertük el a tetszését, méla undorral köpte savas gyomornedvét felénk. A tóban békák mellúsztak, a réten nagy marák pihentek és a sörényes farkas is lepihent az árnyékban, miután egy fénykép erejéig pózolt nekünk.

Nézze meg képeinket!

Kedvenceink a szurikáták voltak, akik két lábra állva árgus szemmel figyelték kis területüket, valamint az oroszlánok, akik lustán heverésztek a földön. Igazi ritkaságot is megszemléltünk, a foltos hiéna Magyarországon csak itt látható.

Amikor a ragadozókhoz értünk, épp etették őket. Több gyerek földbe gyökerezett lábbal bámulta a vadmacskát, amint épp egy döglött patkányt szorított a fogai között. Az egyik bátortalanul megkérdezte: „Ugye a patkánynak már nem fáj?”

Három órát sétáltunk a parkban, amely délutánra tele lett kiránduló családokkal. Aki Szegeden jár, ne hagyja ki, kellemes időt tölthet el az egész család. És ha már elfáradtunk a nagy csavargásban, az állatkert közepén lévő hangulatos büfében apa megihat egy üveg sört, amíg a csemeték a büfé melletti modern játszótéren utánozhatják a majmokat.

A jegyárak sem vészesek, a felnőttektől 900 forintot kérnek, a 3-14 év közötti gyerekek belépője 650, a diákoké és a nyugdíjasoké 750 forintba kerül. Ha két felnőtt, két gyerek felállásban megyünk, a családi jeggyel 2850 forintért bejutunk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra