Sunyi anyák beszélnek ki a hátad mögött

Úgy látom, az otthonlét sok kismamát kifordít önmagából, és rosszindulatú kifacsart citromként savanyognak a játszótéren is. Jó dolog is kibeszélni azt a szőke dagadt anyukát, meg a barna vékonyat: előbbi milyen gusztustalan, hogy elhagyja magát, utóbbi pedig forduljon fel, mert ilyen jó az alakja a szülés után! És az a bögyös vörös? Biztosan műmelle van, két gyerek után kizárt, hogy ilyen feszes és kemény maradt.


„Te nagyon jó anya vagy!” – hallottad már ezt a mondatot játszótéren? Például vigasztalásul, amikor arról meséltél alkalmi beszélgetőpartnereidnek, hogy reggel ráordítottál a gyerekre, mert harmadszorra is magára öntötte a tejet. Megnyugodhatsz, amint kiteszed a lábad a játszóról, felháborodva fogják elemezni az eseményeket, melynek végén megállapítják, hogy te egy elmebeteg vagy, és a gyerekednek még az intézetben is jobb lenne.

Górcső alá veszik a ruházatod is, ha nem vagy szimpatikus a becses társaságnak, nem tudsz olyan cuccot felvenni, ami tetszeni fog nekik. Ha melegítőben mész a homokozóba, akkor igénytelen vagy, ha pedig csinosan öltözöl, azért fújolnak, mert biztos fel akarod szedni azt a jóképű apukát.

A játszótéri kényszerbarátságoknak általában összeveszés a vége, hiába érzed úgy, hogy végre találtál valakit, akinek elmesélheted napi gondjaid, jól gondold meg, mennyire tárulkozol ki neki. Az első nézeteltéréskor ugyanis szaladni fog a másik anyukához, hogy jól kibeszélje a titkaid. Amiről a következő héten már mindenki tudni fog: a dagadt szőke, a gebe barna és a bögyös vörös azon fognak csámcsogni, hogy már három hete nem szexeltél és a sógorodról kiderült, hogy homoszexuális.

Ugyanígy te is fogod tudni, hogy a dagadt szőke már másfél éve nem tud teherbe esni (a rosszindulatú pletykák szerint nem ártana előbb lefogynia), a vézna barna veri a gyerekét, a bögyös vörös pedig a barátnője pasijával kefél.

Sajnos nem csak az egyszerű anyukákból lesznek megkeseredett savanyú uborkák, megfigyelésem szerint az értelmiségi mamákat is éppúgy beszippantja a pletykaörvény és ugyanúgy képesek kivetkőzni magukból, mint kevésbé művelt társaik.
Oszd meg másokkal is!
Mustra