Természetes úton fogantak a budapesti négyes ikrek

Négyes ikrek születtek a Semmelweis Egyetem II. számú szülészeti és nőgyógyászati klinikáján, az újszülöttek jól vannak - mondta el Nobilis András osztályvezető főorvos pénteken az MTI-nek.A négy kislány még május 27-én született császármetszéssel. Az édesanya hormonkészítményeket kapott, de a babák természetes úton fogantak - tette hozzá a főorvos. Az újszülöttek - akiket a koraszülött intenzív osztályon tartanak megfigyelés alatt - már önállóan lélegeznek.

Az édesapa, Csákó Tamás az MTI-nek elmondta: Alexa 980, Evelin 880, Katinka 1.070, Nikolett 1.050 grammal született. A 35 éves édesanya - aki már otthon van - és a kicsik jól vannak.

Az apa elmondta azt is, ha a babák rendesen fejlődnek, augusztus elején hazavihetik a kicsiket, akiket egy 14 éves fiútestvér vár otthon. Nobilis András főorvos úgy fogalmazott: a spontán négyesiker-terhességek bekövetkezésének valószínűsége 1:551.000-hez.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.