Heti kérdés: lefizetjük az óvó nénit?

Vajon korrupció, ha az óvó néninek külön ajándékot veszünk az évzáróra? Nem fogja azt gondolni, hogy le akarjuk fizetni, hogy kedvesebb legyen a gyerekkel? Ha úgy döntünk, hogy nem adunk, megsértődik-e? Adjunk-e plusz ajándékot az utolsó napon? Ha igen, mi legyen az? Heti kérdés(ek).

Amikor az óvodai szülői munkaközösség pénzt szedett a szülőktől, hogy megvásárolják az év végi ajándékot az óvó néniknek, hogy így köszönjük meg közösen egész éves munkájukat, megnyugodtam. Úgy gondoltam, megérdemlik a virágcsokrot, csokoládét és egyéb apróságokat, és külön örültem, hogy nem nekem kell szaladgálnom utána.


A meglepetés akkor ért, amikor a múlt heti ballagáson a közös ajándékok átadása után több szülő a kezénél fogva odahúzta gyerekét az óvó nénikhez és külön csomagokat, virágokat és még ki tudja, mit rejtő ajándékzacskókat nyújtottak át nekik és hálásan köszönték a kedvességüket. Zavaromban egyik lábamról a másikra álltam és rettentően szégyelltem magam, hogy mi nem készültünk semmivel.

Azt terveztem ugyanis, hogy majd az ovi utolsó napjára lányommal közösen saját kézzel készítünk valami szépet, például egy színes rajzot, vagy üvegfestett kisvázát, és azzal fogunk külön köszönetet mondani nekik.

Sokat köszönhetünk az óvó néninknek, mert a gyerek jól érzi az oviban magát, szeret odajárni, de nem vagyok benne biztos, hogy hasznos a versengés, hogy ki visz több és nagyobb ajándékot az évzáróra.

Most akkor adjunk vagy ne adjunk?
Oszd meg másokkal is!
Mustra