A Mérleg számára az erotika egy légies tánc

A szépség nagykövetei, harmóniára törekednek kívül és belül egyaránt. A Mérlegek bájának nehéz ellenállni, ám a féltékeny természetűek jobb, ha elkerülik ezt a jegyet: ők ugyanis a flört bajnokai, és mindig, mindenkinek tetszeni akarnak.

Elegancia és igazságérzet

Szeptember 23-án a Nap - elhagyva a Szűz jegyét - belép a Mérlegbe, mely már ősidők óta az igazságosság, az objektivitás, a pártatlanság és az ellentétek kiegyensúlyozásának szimbóluma. (Nem úgy igazságos, mint például a Skorpió, ahol inkább a szemet szemért, fogat fogért elv érvényesül.) A Mérleg jegy uralkodó bolygója a Vénusz. Ezért nem meglepő, hogy a jegy szülötteinek központi témája a szépség és az emberi kapcsolatok: széplelkűek, elegánsak, kulturáltak, ápoltak, fellépésük kedves, tekintetük barátságos. Közös bennük a hatalmas igazságérzet.

Az egyik legvonzóbb típus

A híres Mérlegek között akad sok politikus: pl. Margaret Thatcher, Silvio Berlusconi, Mahatma Gandhi), de szép számban találhatunk a szépségükről, vonzerejükről elhíresült színészeket is: Gwyneth Paltrow, Catherine Deneuve, Romy Schneider, Brigitte BardotCatherine Zeta-Jones, Michael Douglas, Monica Bellucci, Matt Damon, Hugh Jackman. Szintén a Mérleg jegy szülötte Stephen Arroyo, aki a párkapcsolatok dinamikáját, összeillőségét kutatva vált többek között híres asztrológussá.

Ha egy Mérlegnek jó kedve van, nem szabad elrontani!

Egy Mérleg otthon érzi magát a divatban, a filmezésben és az építészetben, vagyis mindenütt, ahol a szépség és a harmónia kézzelfoghatóvá válik. Kiváló stílusérzéke már a megjelenésén is látszik, és természetesen nyomon követi, mi az aktuális divat Párizsban, Londonban vagy épp New Yorkban. Különösen a Mérleg aszcendensűek tűnnek ki eleganciájukkal és esztétikumaikkal, ami nagyon gyakran nem csak a külsejükben, de közvetlen környezetükben, például lakberendezésben is megnyilvánulhat. Szereti az állófogadásokat, a banketteket, és minden olyan társasági eseményt, ahol kapcsolatokat teremthet, vagy a régieket ápolhatja, lazán cseveghet. Aranyszabály: ha egy Mérlegnek jó kedve van, nem szabad elrontani. Minél több könnyedség, flört, és kötetlenség van egy kapcsolatban, és minél oldottabb a légkör, annál jobban érzi magát, nem úgy, mint egy Skorpió, aki számára a krízishelyzeteket teszik izgalmassá az életet.

A flört mestere, ugyanakkor társfüggő

„Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani” - mondta Micimackó, és ez a Mérlegek jelmondata is lehetne. Ez a jegy a legnehezebben az egyedüllétet viseli. A partner annyira fontos neki, mint a levegő, amit belélegez.

Szívesen flörtöl, legfőképpen azért, mert közben élvezheti önnön vonzerejét. Csak olyan társ talál benne hű partnerre, aki ezt képes megérteni és elfogadni. Annak sincs sok esélye, aki kéjsóváran közelít hozzá, mivel egy Mérleg számára az erotika olyasmi, mint egy légies tánc. Csintalan érzékiségét a flörtölésből, légiességből és a közeledés-távolodás izgató játékából összetevődő pikáns keverék kelti fel. Ha a szerelemben problémák merülnek fel, nagyon hamar kompromisszumkészséget tanúsít, diplomatikusan kikerüli a konfrontációkat, és könnyen meghajlik a partnere akaratának, javaslatainak. Csak konfliktusmentes közegben képes igazán jól érezni magát, így hát a veszekedés helyett inkább a felszíni látszatbékét választja. Az érvényesülés és a hódolat többet ér számára annál, mintsem feláldozza valamilyen céljáért. Mindez sok esetben nagyon kellemesnek tűnhet a partner számára, de mélyebb problémákat így nem lehet megoldani.

A Vénusz mindenkire hat

A Vénusz, ami a Mérleg jegy uralkodó bolygója, egy születési horoszkóp elemzésekor nem csak a Mérleg jegyűekre lesz hatással, hanem ha különböző módon is, de mindenkire.  Tehát nem kell ahhoz a Mérleg jegyben születnünk, hogy a Vénusz hatással legyen ránk, mert ez a bolygó mindannyiunk születési horoszkópjában szerepel valamilyen jegyben. (Például ha valaki Ikrek jegyű, vagy, de a Vénusza a Mérleg jegyben állt, sok minden igaz lehet rá a Mérleg jegyűek jellemvonásaiból.)

Nem igazán odaadó, de nagyon szórakoztató társ

Természete kedves és könnyed, jó kontaktusteremtő, ezért mindenhol szívesen látják és szeretik. Derűvel szemléli az életet, mindenkihez van egy kedves szava, és ő maga is rendkívül szereti a bókokat. Akkor érzi magát legjobban, ha mások is boldogok. Ha valamilyen lelki probléma merül fel, rögtön azon van, hogy elhárítsa. Mestere a csillogó látszatnak. A Mérleg jegyű emberek szeretik, ha társaság veszi őket körül, a baráti kapcsolatokat sok szeretettel és gondossággal ápolják, igaz, ezek a barátságok nem kimondottan lelki eredetűek. Azok számára, akik maradéktalan odaadást és szenvedélyt keresnek, egy Mérleg hűvösnek és felszínesnek tűnhet. Akik azonban kellemes és színvonalas atmoszférára vágynak, ami árad ebből a jegyből, korrekt, kiegyensúlyozott partnerre találnak benne.

Oszd meg másokkal is!
Mustra