SPIRIT

A Vénusz megmutatja, hogyan varázsolsz el másokat

2010. augusztus 8., vasárnap 18:48

Ez a bolygó nem csak a szépséget, de a kellemes kapcsolatokat és a pénzügyeket is szimbolizálja. Az, hogy születési képletünkben hol áll, sokat elárul nem csak arról, milyen partnerhez vonzódunk, de arról is, hogyan viselkedünk a többi emberrel.

Hétvégén, augusztus 7-én a Vénusz belépett a Mérlegbe, amelyet az asztrológia több mint kétezer éve a bolygó által uralt jegynek tekint. Itt tartózkodik szeptember 8-ig, a Szaturnusz és a Mars mellett, az utóbbival szoros együttállásban augusztus 18-23 között.

A vágy még nem jelent tartós kapcsolatot

Amikor ez a két bolygó egymással kölcsönhatásba lép, sokkal inkább kerülünk szerelmes hangulatba, és ha a Vénusz és a Mars bolygók két ember (férfi-nő) születési képletében is összecsengnek, akkor aztán nem menekülhetünk el a mindent elsöprő szerelem elől. Azért a heves érzelmek mellett ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a kezdeti magnetikus vonzalom nagyon fontos, de ez még nem tesz tartóssá egy kapcsolatot. Ami vonz minket (Vénusz) nem biztos, hogy táplál (Hold) is.

Egy kapcsolat mélységeiről már nem a Vénuszunk és Marsunk fogja a legtöbb információt nyújtani, hanem sokkal inkább a Nap és a Hold. Ám a két előbbi bolygó megfelelő kölcsönhatása is nélkülözhetetlen egy harmonikus kapcsolatban. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a nő számára a szerelem akkor kezdődik el, mikor érzi, hogy a férfi kérés nélkül érte cselekszik (Mars), a férfi számára, mikor elfogadják és értékelik erőfeszítéseit (Vénusz).

Mennyire függsz a külvilágtól?

Vajon elég vonzó vagyok? Kedvelnek az emberek? Szimpatikusnak találnak? Az öltözékem kellemes benyomást kelt az emberekben? Ha mi magunk nem lennénk teljesen tudatában valódi értékeinknek, és a külvilágra tett benyomásunknak, akkor a születési horoszkópunk Vénusz helyzete sokat segíthet ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában.

Sokan  borzasztóan vágyunk az örökös visszajelzésekre, az odafigyelésre. Klasszikusan a Mérleg jegy és ezáltal a Vénusz fejezi ki mennyire függünk a külvilágtól, mennyire vagyunk képesek kialakítani saját értékrendünket.

Meghatározza emberi kapcsolatainkat is

A tradicionális asztrológia a Vénuszt a szépséggel, a kellemes, kielégítő kapcsolatokkal és a pénzzel hozza összefüggésbe. A jó megjelenés és a magasabb kereset közötti közvetlen összefüggést több vizsgálat igazolja. Ha jól rá vagyunk hangolódva Vénuszi energiánkra, akkor automatikusan pozitív reakciókat váltunk ki az emberekből. Születési ábránk Vénusz helyzete elárulja, hogy hogyan bírjuk rávenni embertársainkat valamire, hogyan bűvöljük el őket, hogy előnyünk vagy hasznunk származzon belőle, hiszen ennek a bolygónak köszönhetjük személyes bájunkat és vonzerőnket.

Nem csak szerelmi kapcsolatnál fontos

A Vénusz és a Mars vizsgálata két ember születési képletében bármilyen kapcsolati típus esetén lehetséges. Például üzleti kapcsolatoknál felbecsülhetetlenül hasznos, ha a partnerek Mars állása harmonizál. Egy művész ember esetében a Vénuszok összeillősége sokkal meghatározóbb lesz, ugyanígy, ha házastársak anyagi összeillőségét vizsgáljuk, szintén szerencsés, ha a Vénuszuk harmonizál egymással.

Mutasd a Vénuszod!

Íme, milyen tulajdonságokat jelölhet a Vénusz a különböző jegyekben (a teljesség igénye nélkül):

Kos Vénusz: Gyors észjárás, impulzivitás, irányítás, vezető szerep megtartása jellemzi. Hiányozhat belőle a másik iránti mély szenvedély és a tartós érdeklődés.

Bika Vénusz: Sajátossága a humor, kellemes beszéd és énekhang, és a jó ízlés. Amit megszeret, azt el nem ereszti.

Ikrek Vénusz: Jellemző rá a könnyedség, szellemesség, viccelődés, flörtölés mélyebb érzelmek nélkül, szellemi nyitottság, tájékozottság.

Rák Vénusz: Szentimentális törődés, ami legtöbbször őszinte. Odaadó, empatikus, de oda kell figyelnie, hol a határ, hogy ne váljon mártírrá, és ne az érzelmek manipulálásával érje el, amit szeretne.

Oroszlán Vénusz: Nagyvonalúak, élvezik a luxust, a kényelmet. Olykor lusták. Szerelmesek a „drámai szerelem” ideáljába. Hatalmas és sérülékeny büszkeségük az élet minden területén megnyilvánul. A legenyhébb mellőzést is komoly sérelemnek vesznek. Pozitívan, bíztatóan hatnak másokra. Olykor színpadiasak lehetnek.

Szűz Vénusz: Okos, racionális, és gyakorlatias az észjárása. Érzelmeiben megbízható, nagy kockázatokat nem vállal, de ha mégis, aggodalmaskodik, és válságtervet készít, hogy mindenképp lássa a kiutat, nem ismeri a kudarc érzését. A rivaldafényt szívesen átadja másoknak.

Mérleg Vénusz: Figyelmes, udvarias, korrekt, békítő, diplomata. Kitűnő művész és stílusérzék jellemzi. Minden jegynél személyesebben érintik a dolgok, és bizony szörnyen reagál a személyét érintő elutasításra vagy kritikára. A becsület és az őszinteség központi érték számára. Borzasztóan sebezhető, nehezen viseli, ha valamivel igazságtalanul vádolják, különösen, ha hiányossággal vagy tisztességtelenséggel hozzák a nevét kapcsolatba.

Skorpió Vénusz: Karizmája és erotikus, magnetikus kisugárzása megmagyarázhatatlanul bűvöletbe ejt mindenkit. Kevésbé társasági ember, néha kifejezetten antiszociális.

Nyilas Vénusz: Vonzereje főként az eszében és magasröptű gondolataiban mutatkozik meg. Szereti a kalandokat, a játékokat. Jó prédikátor, szeret sokat beszélni az ideáljairól, amelyek elsősorban nem saját személyéről szólnak, hanem másokról, a világról megfogalmazott elméleteiről. Szeretettel ad tanácsot másoknak.

Bak Vénusz: Ambiciózus, érzelmekben óvatos, bizalmatlan és jó humorérzékéhez olykor szarkazmus, cinizmus társul. Nehezen tud spontán reagálni a dolgokra, mert nagy az önfegyelme. Büszke a jó hírnevére. A pénz boldogítja.

Vízöntő Vénusz: Intellektuális igénye nagy, az impulzív érzelmek helyett az eszmecseréket részesíti előnyben. Érzelmekben mindig vágyik az újszerű dolgokra, kísérletező, nyitott, és szellemes.

Halak Vénusz: Rendkívül segítőkész, hajlamos összekeverni a feltétel nélküli szeretetet az önfeláldozással.

Ha ismered a pontos születési időpontod,itt megtudhatod, melyik jegyben áll a Vénuszod.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.08.09 00:19:41Villy

  Minek ez a népbutító agymosás? Nincs ez ellen valami etikai kódex/törvény/józan paraszti ész?

 • 2010.08.09 01:11:56kIára

  Semmi negatív?
  Minden szuper?
  Szuper!

 • 2010.08.09 01:46:53kIára

     Kos Vénusz: Önfejű, hatalommániás baromállat, aki elgázolja a nagymamát az átkelőn. Hidegfejű, egocentrikus kefélőgép. Norman Bates.

     Bika Vénusz: Gügye, unalmas, modoros. Beteges birtoklási vágy. Született Tartuffe.

     Ikrek Vénusz: Felületes, hanyag, kínosan jópofizó, idegesítő alak. Nimfomán, mint Catherine Tramell (Sharon Stone az Elemi ösztönből).

     Rák Vénusz: Soha fel nem növő saját lábán megállni képtelen, függőség. Született ősanya vagy mamazilla. Ha eldurran az agya akkor veszélyes control freak lesz belőle. Totálisan agyament pszichopata. Annie Wilkes a Misery-ből.

     Oroszlán Vénusz: Egoizmusába belehülyült nagyképű plázacica. Megsértődik ha nem veszed észre, hogy a tegnap volt szoliban ma meg kozminál. Szeret csipogni. Paris Hilton.

     Szűz Vénusz: Aggszűz. Fehér bőr, zsíros haj. Az étteremben fizeti a saját fogyasztását. Szeretkezés közben néha elfelejt nyögdécselni. Homer Smith (Sidney Poitier a Mezők liliomaiból).

 • 2010.08.09 01:47:23kIára

     Mérleg Vénusz: Számító, kíméletlen, érzéketlen. Naponta megfeni a borotváját, amit a kabátujjában hord. Következetesen cinikus, állandóan hárít és a kezeit mossa. Pilátus.

     Skorpió Vénusz: Csak nézni jó. Amúgy egy undorító féreg, csak jól álcázza. Legszívesebben mindenki leköpné, de sokat dob egy csoportkép összhatásán ezért minden buliba meghívják. Több mind fél éve nem dugott senkivel és nem is fog egyhamar. Barbra Streisand fiatalkorában.

     Nyilas Vénusz: Egész nap be nem áll a szája, persze ugyanazt az érdektelen szart szajkózza ezer éve. Legszívesebben pofán zacskó szárított lószarral. Ha tehetné egész nap maszturbálna. Tipikus troll a fórumokon. Joker a Batman-filmekből.

     Bak Vénusz: Egy igazi, nagybetűs Szemét. Még a politikusok és jogászok is utálják és megvetik. Barátainak száma: 0, még a tükör is hátat fordít neki. Székelés után megszagolja a saját termést, és elégedetten értékeli. Tom Cruise.

     Vízöntő Vénusz: Unalmas biflakirály, amolyan hűdeokos, egy sarokban gubbaszt könyvvel a kezében. Elvan magában, aztán ha párja lesz, leszakad a plafon is. Főzni csak receptkönyvből tud, akkor is elsóz vagy sótlan. Lisa Simpson.

     Halak Vénusz: Az örök balek, mindenki szánalmas lábtörlője, meglehetősen okos és művelt bár latens homoszexuális. Egy kis figyelmet szeretne, de folyton megalázzák. Leopold ’Butters’ Stotch.

 • 2010.08.09 10:45:47Ancsancs

  Klára: köszönöm neked ezt az írást az Emberiség nevében!!

 • 2010.08.09 22:50:35egyszeregysárkányegyszeregykirálylány

  villy!

  Minek olvasod?? olvass az atommaghasadásról, az minden bizonnyal passzol az "entellektüell" vágyaidhoz amit magadról (csak) gondolsz...
  az ilyen negatív barmok miatt ennyire citrom a társadalom nagy része!

  Klára: én is köszönet :-) ez legalább vicces :-)

 • 2010.08.13 07:13:35waszabi

  Az a népbutító agymosás, hogy eleve úgy gondolkodsz, hogy készpénznek veszed, szűretlenül, amit Neked erről tanítottak. Demagógia, így hívják ezt a viselkedést, nagyon buta hozzáállás. Ha valamit hallasz, próbáld ki, tapasztald meg személyesen, első kézből, aztán nyilatkozz. Különben csak egy buta ember leszel, aki felkészületlenül nyilatkozik, égeti magát.
  Az asztrológia megfigyelések gyűjteménye, amelyek pár ezer év óta gyűlnek. Több, egymástól időben és térben is elszigetelt ókori kultúrában is ugyanazokat a hatásokat figyelték ezzel kapcsolatban. Te meg, aki materialista társadalomban nőttél fel, elmondod nekünk, hogy hülyeség, csak mert Neked ezt tanították ? Vedd már észre magad, mennyire buta vagy...

 • 2010.08.13 12:53:47Ne essünk már át a ló túlsó oldalára

  Az emberáldozatokhoz kapcsolódó magyarázatok és rituálék is ősi megfigyelések alapján jöttek létre. Több, egymástól időben és térben is elszigetelt ókori kultúrában is ugyanazokat a hatásokat figyelték ezzel kapcsolatban. Te meg, aki materialista társadalomban nőttél fel, elmondod nekünk, hogy hülyeség, csak mert Neked ezt tanították ? Vedd már észre magad, mennyire buta vagy...

  A szubjektív megfigyelés objektív bizonyíték nélkül semmiit se ér. Most akkor ki a buta?

 • 2010.08.13 13:14:27kIára

  Ööö…
         »Az asztrológia megfigyelések gyűjteménye, amelyek pár ezer év óta gyűlnek.«
  Az asztrológia _utólagos_ összefüggések ráerőszakolása _már megtörtént_ dolgokra / eseményekre.
  Csakhogy a korreláció _nem egyenlő_ kauzalitással. És e felismerés miatt volt Kepler egy ragyogó asztronómus és egy csapnivalóan gyenge (kényszer) asztrológus.

  Mondok egy példát. „X. Petike hat órát játszott a Mortal Combat-en, majd bement az iskolába és lelőtte a tanárát, és öt osztálytársát.” Ha ezt olvassuk egy újságban, akkor másnapra már a fél világ arról beszél, hogy káros a számítógépes játék, és tilcsák be! Ha ezt olvasom: „X. Petike megette a rántottából és kakaóból álló reggelijét, majd bement az iskolába és lelőtte a tanárát, és öt osztálytársát.”
  Van összefüggés? X. Petikére mind a kettő ugyanúgy igaz.
  (Amúgy az öcsém pap és 14 éves kora óta az összes Mortal Combat-et végigjátszotta és a mai napig néha játszik rajta. Lehet, hogy jövő vasárnap legépfegyverezi a híveit? Kötve hiszem.)

  Nincs semmiféle összefüggés. Sok asztrológus úgy hívja ezt, hogy „vertikális gondolkodás” (magyarul: halandzsa mamlaszoknak). Vagy „analógiás gondolkodás” (erre példa: disznó -> sörte -> ecset -> festésztet -> manierizmus -> idea -> Platón. Lásd még: tűzjegy -> aktivitás -> Mel Gibson).

 • 2010.08.13 13:16:44kIára

  Akkor lesz meggyőző az asztrológia, ha a teljesen félreértelmezett nagy „kauzalitás”-ba legalább egyszer bevezeti a reverzibilis visszafejtést. Pl. valaki nagyon jól ismert személy pontos születési helyét és idejét megtalálni a fennmaradt írásai, tettei (személyiségrajz) alapján. Mutasson valaki egy ilyen hírt: „Az asztrológusok a személyiségjegyek alapján visszafejtették X.Y. pontos születési helyét és idejét, amit később a történészek cáfolhatatlanul bizonyítottak.”
  Ott van Eric Cartman, vagy Hamlet, vagy Hannibal Lecter. Egy-egy kitalált karakter, akiket nagyon, nagyon, nagyon, nagyon pontosan lehet jellemezni. Gyakorlatilag olyan csúcsszuper archetípúsok, hogy pszichiátriai diagnosztikai tankönyvekben eklatáns példaként szerepelnek.
  Namost Eric Cartman lehet Ikrek, vagy Szűz, vagy Skorpió vagy bármi. Csak ha Szűz, akkor mondjuk, az aszcendense Ikrek, a Merkúrja meg negatív fényszögben van a Nappal. Vagy ha nem, akkor más.
  Bármi.
  Utólag.
  Ezer asztrológus nem fog soha megegyezni egy olyan precízen kitalált személyiség horoszkópjáról mint Eric Cartman, pedig „élete” minden egyes másodpercét tökéletesen ismerjük. Akármelyik véletlenszerűen generált horoszkóp megfelel, de veheted Teréz anya, vagy Sztálin horoszkópját, ugyanúgy kiolvasod belőle Eric Cartmant.

 • 2010.08.13 13:41:58kIára

       »Több, egymástól időben és térben is elszigetelt ókori kultúrában is ugyanazokat a hatásokat figyelték ezzel kapcsolatban.«

       »Az emberáldozatokhoz kapcsolódó magyarázatok és rituálék is ősi megfigyelések alapján jöttek létre.«
  A szög fején találásának tipikus este. Gratulálok, Nemáalto :)
  Tényleg waszabi, gondold végig. Ott dumálnak a szentélyben a papok. A főpap valami ilyesmit mond: „Srácok, a tavaly kitéptük 200 szűz mellkasából a szívet. Mekkora buli volt… És emlékeztek, hogy milyen szuper kukoricatermésünk volt? Meg a tavalyelőtt is. Hmm… imádom a Corn Flakes-t; mit szóltok, ha az idén 300 szívet tépünk ki?”

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta