Spicc

    • Nyerj velünk tokaji borecetet!

      Miért készít valaki ecetet Tokaj-hegyalján? Megecetesedett a bora, és menti, ami menthető? Nem azért, mint megtudtuk. Nyerd meg a különleges ecetet!

    • Van benne izgalom - 600 forintos borokat teszteltünk, 1. rész

      A homoki borok olyanok, mint valami második anyatej - tudtuk meg valami újat a királyleánykáról. Karácsonyra készülve olcsó borokat vettünk a közértben, és megkértünk egy borászt, elemezze. Kiderült, van korrekt bor 600 forintért. 1. rész: iható fehérek.

    • Panyolán megszaladt a kóstolás, de a másnaposság elmaradt

      Panyolán szilvából van a kerítés: mindenkinek van saját fája, még az óvodában is saját termésből főzik a gyümölcslevest. Mi azonban most inkább a pálinkakészítéssel ismerkedtünk.

    • A legjobb 15 téli ital: fahéjjal az izgalmas estékért

      A célom szeretetet adni - hangzott el a kulcsmondat egy mixer szájából, akit arra kértünk, tanítsa meg nekünk a legjobb téli koktélokat. Bemutatjuk a Christmass Toddy-t, a csokiszökőkútban elkészített puncsot, valamint néhány alkoholmentes csodaitalt gyerekeknek.

    • Újborfesztivállal búcsúztattuk az őszt

      Akár szakadó esőben és mínuszokban is kellemesen borozgathattunk volna a hatalmas, fűthető fedett csarnokban. Fűtésre nem volt szükség a gyönyörű napsütésben és 22 fokban. A Szent Márton újborfesztiválon jártunk.

    • A jó pálinka nem aljasít: Zwack Sándorral poharaztunk

      Minden fajtából kértünk repetát azon a pálinkatúrán, amelyet Zwack Sándor vezetett Kecskeméten. Hazánkban a mézes pálinkának van a legnagyobb sikere, de mi azért másra is nyitottak voltunk.

    • Borritkaság: leleplezte az aszúját Disznókő

      A bor annyira különleges, hogy mi nem is mernénk megvenni magunknak, csak másoknak ajándékba.

    • Botrányosan gyenge borok Szépasszonyvölgyben

      Poharazgatós tesztünk csúnya kudarcba fulladt Szépasszonyvölgyben. Fülledt, gyenge borok, tragikus konyha. Borvidék mustra.

    • A hedonista borász szerint a nők többet isznak

      Merfelsz Gábor bankárból lett borász és igazi hedonista férfi. Válaszolj egy kérdésünkre és nyerj egy üveggel a 2007-es szűretlen, szekszárdi bikavéréből.

    • Mi, nők jobban kóstolunk

      Hallottam már nemzetközi borszaktekintélytől, hogy azért szeretne nő lenni, hogy úgy kóstoljon, mint én - mondta interjúnkban Toronyi Zsuzsa borszakértő. Amerikai álmok magyarul.

    • Egy év a pincében: A kétgyerekes informatikus kettős élete

      Egy családot kísérünk majd figyelemmel, akik most kezdtek borászkodásba.

    • Szüreti buli: gyerekek püfölték az idei termést

      Nemzetközi gumicsizma bemutatóval egybekötött szüreti mulatságon jártunk. Amíg a gyerekek előtapostak, megkóstolhattuk a bajor grillkolbászt, a szlovák sztrapacskát, és a pikáns isztriai salátát.

    • Miért drága a tokaji aszú?- szüreteltünk

      Egy asszony naponta 6-10 kg tökéletes aszúszemet tud leszedni többéves gyakorlattal. Mi két szemet.

    • Edd azt, amit egy menő borász főz!

      Az összes neves borvidék és ismertebb hazai borász szerepel majd azon a két napos kóstolófesztiválon, amelyet október végén tartanak.

    • Folyékony pulóver: pálinkafesztivál húzós áron

      Egy férfi az egyik pultnál hajthatatlanul követelt valamit a belépőjegyéért. Nem ő az egyetlen, aki megdöbbent az árakon. A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon jártunk.

    • Szereted a csokis sört? Belga nők főzték

      Ahol minden falunak saját sörfőzdéje van, és a világ legváltozatosabb söreit készítik, csak Belgium lehet. Sörajálnó nőknek.

    • A jégre töltött almabor nem tanít észnélküli rövidezésre

      Szinte bármilyen gyümölcs borrá konvertálható, akár házilag, akár iparilag, a lényeg a fogyasztható, finom végeredmény.

    • Nem az alkohol, a gyümölcs a lényeg - elindult a Spicc rovat

      Pelle László civilben egy banknál dolgozik, de kreatív lényét a pálinkafőzésben éli ki. A vidóban megtanít pálinkát kóstolni. Elindult a Díványon a Spicc rovat, benne minden, ami alkohol.

Mustra