Bort a parlament szomszédjából

Alakul a budapesti borélet, egyre több borszaküzlet, borbár nyitja meg kapuit, a mi legnagyobb szerencsénkre. A napokban a Bortársaság tárta ki ajtaját a legújabb üzletének a Parlament mellett. Palotai Zoltánnal, az új üzlet vezetőjével beszélgettem.

Miért gondoltátok úgy, hogy érdemes egy új üzletet nyitnotok Budapesten?

Szerettünk volna a pesti oldalon egy határozottabb jelenlétet. Eddig a Ráday utcában volt csak üzletünk, illetve a Klasszban egy kis boltrész, de ez a kettő elég messze esik egymástól.

Miért pont erre az üzlethelyiségre esett a választásotok?

Azt meghatároztuk, hogy milyen boltot szeretnénk és kijelöltük azokat a körzeteket, ahol szívesen nyitnánk. Aztán jött a keresés intenzív időszaka. Ez a helyiség többször "szembe jött" velünk. Jó helyen van, jól megközelíthető, jól látható, és elég nagy. Egyszóval igazi borboltnak, igazi borboltnak való helyiség. Az meg külön előny, hogy szinte mindenki tudja, hol volt a Mezőgazdasági Könyvesbolt, nem kell magyarázni. Rengetegen dolgoznak a környéken, de megáll itt a metró és kettes villamos is, úgyhogy a belvárosi dugókban is be lehet ugrani egy palack borért.

Miben különbözik ez az üzlet a többi Bortársaság üzlettől?

Termékekben, árakban, szolgáltatásban ugyanazt nyújtja, mint a többi boltunk. Ami más, az a kialakítása. Törekedtünk arra, hogy jól használható legyen, felhasználtuk az összegyűlt tapasztalatokat az építés során és persze az érzelmi faktor.

Mivel a boltnak is volt már története, ismertsége, ezt mindenképpen fel szerettük volna használni, ha úgy tetszik beépíteni a mi üzletünkbe. Így maradtak benne a könyvesbolt régi szekrényei, kicsit felújítva, a pultot is megtartottuk, átalakítottuk és most felhasználjuk. Egy kis kacsintás, hogy a kirakatokba behoztuk a régi neonfelirat betűit.

De tényleg az a jó, hogy minden elemnek, saroknak története van és most ez a mi történetünkké is válik, ha úgy tetszik, tovább írjuk. Ez egy pesti bolt lett.

Mikor lennél igazán elégedett a bolttal?

Szeretném, ha meghatározó üzlet lenne, Pest életében, ha sokan használnák. Ha az természetes lesz, hogy egy-két palack borért bárki bejön hozzánk.

Kedvenc magyar borfajtád, amit lehet kapni az üzletben:

Mindig más a szerelem, most Bott Frigyes Olaszrizlingje a kedvenc.

Cím: 1051 Budapest, Vécsey utca 5. A Vécsey utca, és a Vértanúk tere sarkán. Tel. 061 269-3286 Nyitva tartás H-P 10-20, Szombaton 10-19.

Oszd meg másokkal is!
Mustra