Különös dolgot találtak a Mars felszínén

GettyImages-1124672049

A NASA a vörös bolygó körül keringő űrszondája 250 kilométeres magasságból kapott lencsevégre egy furcsa alakzatot, amely sokak szerint kísértetiesen hasonlít a kedves angol mesehős, Paddington maci arcára.

Az űrszonda különleges, minden eddiginél jobb felbontásra képes HiRise kamerája akár harminc centiméteres részleteket is képes megjeleníteni a Mars felszínén, így rengeteg, korábban nem észrevett dolog tárulhat fel, például a most felfedezett furcsa talajjelenség. A különös, kör formájú alakzat átmérője mintegy két kilométer széles – számolt be a HiRise projektért felelős Arizonai Egyetem kutatócsapata – és meglepően hasonlít egy medve arcára.

A medvearcra emlékeztető furcsa alakzat a Marson
A medvearcra emlékeztető furcsa alakzat a MarsonNASA/JPL-CALTECH/UARIZONA

Az alakzatról sokaknak a jól ismert angol mesehős, Paddington maci jutott eszébe, aki igazi kulturális ikonnak számít Nagy-Britanniában, tavaly nyáron még a trónra lépésének 70. évfordulóját ünneplő II. Erzsébet királynő is közös kisfilmben szerepelt a kedves medveboccsal. A szakértők szerint azonban a furcsa Mars-alakzatnak semmi köze a medvékhez: a két szemet kráterek, míg az orrot és a szájat egy dombszerű kiemelkedés formázza, a fej körkörös vonala pedig egy törésvonal. Csupán a természet véletlen fricskája, hogy egy bohókás maci arcához hasonlít a napokban felfedezett térelem – írja a Daily Mail.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra