Nyári, kukoricás raguleves vegán módra – húsos változatban baconkockákkal a tetején is finom

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

Kurkumával adhatsz neki szép sárga színt.
Kurkumával adhatsz neki szép sárga színt.LarisaBlinova

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka főtt csemegekukorica
  • 5 deci zsíros kókusztej
  • 2 kisebb darab csilipaprika apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, kömény
  • 1 tk. liszt
  • 1 darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • 5 deka tortillacsipsz a tálaláshoz
  • 2 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel a folyadékokat, majd mehet bele a kukorica, fűszerek és egy kevés vízben elkevert liszt is. Ha besűrűsödött, egyszerűen add hozzá a többi szükséges alapanyagot, vedd le a tűzről és tortillacsipsszel tálald ezt a mexikói hagulatú fogást. Avokádóval teheted még gazdagabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek