Ebédelj egészségesen: a karfiolfasírtot próbáltad már?

Ha menta épp nincs otthon, petrezselyemmel és bazsalikommal is remek lesz ez a dip, amihez mindössze tejföl, összemorzsolt feta és valamilyen friss, fűszernövény kell. Tócsni tetején, de akár zöldségcsíkok mellett is szeretni fogod.

A kurkumától lesz szép sárga színe.
A kurkumától lesz szép sárga színe.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 fej karfiol
  • 1 darab tojás
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
  • ízlés szerint só, fokhagymapor, kurkuma és frissen tört bors
  • néhány evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg sós vízben a rózsáira szedett karfiolt, majd dobd az aprítógépbe a tojással és a kaláccsal együtt. Fűszerezd ízlés szerint, majd adj annyi zsemlemorzsát hozzá, hogy formázható legyen. Pihentesd tíz percig a keveréket, formázd tetszőleges alakúra, majd bő, forró olajban néhány perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek