A legidétlenebb napszemüvegtrendek, amiknek a sztárok valaha bedőltek

GettyImages-1306127993

Vajon a napszemüvegre úgy tekintünk, mint egy dekoratív kiegészítőre, az öltözék egyre nélkülözhetetlenebbé váló attribútumára, vagy a szemünk megóvására kitalált hasznos eszközre? Leginkább mindkettő egyszerre, de az tény, hogy a megjelenést nagymértékben képes formálni, és nem csak jó irányba! Most összeszedtük a legbrutálisabb napszemcsis sziporkákat az elmúlt évtizedek nemzetközi sztárvilágából, hogy mindenki okulhasson!

Előrebocsátjuk, hogy a napszemüvegnek az esztétikai és divatkiegészítő funkció mellett fontos szemvédő feladata van elviekben, ezért amikor vásárlásra adjuk a fejünket, ne csak a látvány legyen az elsődleges szempont, ahogy az alábbi hírességeknél ez kétségkívül jelentős szempont lehetett. A kereskedelmi forgalomba kerülő napszemüvegek alapvetően mind bevizsgált, megfelelő szűrőréteggel rendelkező alkalmatosságok, de a gyengébb minőségűekről ez a réteg néhány törlés, vagy dörzsölés után könnyen eltávolítható, onnantól pedig a tudomány szerint többet árt a szemnek, mint használ. Ez tehát az orvosi szemszög, amire szintén érdemes figyelni.

Ez pedig az esztétikai, amit érdemes kerülni:

Elton John

Nem azt mondom, hogy illett ehhez a szerkóhoz, de maga a keret nem is rossz… Getty Images Hungary
Nem azt mondom, hogy illett ehhez a szerkóhoz, de maga a keret nem is rossz… Getty Images HungaryMichael Putland

Elton John mindig is imádta a napszemüvegeket, és azt is tudjuk róla, hogy nem szívbajos, ha extrém megjelenésről van szó. Most arról is meggyőződhetünk, hogy ez a dilije nem öregkorára érte utol, sőt, arról is, hogy egyáltalán, valaha volt fiatal is. Ez a szemüveg egyébként nem is állt neki olyan rosszul 1973-ban.

Jackie Kennedy

Zzzzzzz… ez alá a dongójelmez alá nem fújt be még a görög, tengeri, sós szellő sem
Zzzzzzz… ez alá a dongójelmez alá nem fújt be még a görög, tengeri, sós szellő semEvening Standard / Getty Images Hungary

A korábban amerikai first ladyként ismertté vált Jackie Kennedy lapot húzott a 19-re, amikor megözvegyülve kitúrta a világhírű opera-énekesnő Maria Callast a görög multimilliomos kereskedelmihajó- és hölgyismerősgyűjtő Onassis ágyából. De nemcsak párkapcsolati húzásaiban bizonyult merésznek, hanem divatjelenségként sem volt utolsó a jellegzetes frizurájáról, decens öltözködéseiről ikonikussá vált Jackie, akiről Gucci még táskát is nevezett el. Megengedhette tehát magának még ezt a dongóimitátor napszemüveget is.

Diana hercegné

Nem tudom, ápol-e, de hogy eltakar, az látszik!
Nem tudom, ápol-e, de hogy eltakar, az látszik!Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Diana, későbbi brit „kolléganője” is jelentős személyiséggé vált a divat- és trendformálás terén is, és szintén nagy jelentőséget tulajdonított a napszemüvegeknek. A fenti képen láthatjuk, hogy néha túl nagy jelentőséget is.

Brooke Shields

1995-ben New Yorkban viselte ezt a napszemüveget
1995-ben New Yorkban viselte ezt a napszemüvegetRose Hartman / Getty Images Hungary

Brooke Shields, az egykori André Agassiné, igazán nem kellett, hogy takargassa igéző szemeit, amiket már gyerekkorában, a Kék lagúnából felvillantva is milliókat kápráztatott el. Ha viszont már muszáj volt elrejtenie egyik fő vonzerejét, azt kár volt pont ezzel az apparátussal tennie…

Barbra Streisand

Mondjuk, talán ez a süvegbúra a fején legalább annyit rontott az összhatáson, mint a napszemüveg
Mondjuk, talán ez a süvegbúra a fején legalább annyit rontott az összhatáson, mint a napszemüvegSanti Visalli Inc / Getty Images Hungary

Barbra Streisand 1969-ben e mellett a sokszögletű csoda mellett tette le a voksát vitatható sikerrel, de a kor szellemének megfelelően, ugyanis akkoriban sok híresség szavazott még rajta kívül is a hat- vagy nyolcszögletű napszemüveg-költeményekre. A szemüvegnek annyi jótékony hatása mindenképp van egy karakteresebb vagy méretében jelentősebb orr esetében, hogy megtöri a varázst, és eltereli a figyelmet az orrnyereg optikai megtörésével. Ezt itt is tapasztalhatjuk.

Sophia Loren

Saját márkás keretei sem voltak éppen apró vagy diszkrét darabok
Saját márkás keretei sem voltak éppen apró vagy diszkrét darabokKeystone / Getty Images Hungary

Sophia Loren, miután 1970-ben részt vett ezen a meccsen producer és menedzser férjével, Carlo Pontival, akinek sokat köszönhet karrierje beindításában, talán hazament, belenézett a tükörbe, és azt mondta: „Na nem, ez így nem mehet tovább! Majd én kreálok egy valamirevaló szemüvegkeretbrandet, hogy ezektől a mostani keretektől megszabadulhassunk!” Szemüvegkeretei később hazánkban is nagyon hasítottak az optikuspiacon.

Madonna

Nem tudni, ő látta-e így a közönséget, azok mindenesetre látták őt
Nem tudni, ő látta-e így a közönséget, azok mindenesetre látták őtMichael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Eltelt cirka két évtized, a napszemüvegméret hol összement, hol megnőtt, trendek jöttek és mentek, Madonna meg csak énekelt. Olykor a tűz- és munkavédelmi előírásoknak nem teljes mértékben megfelelő napszemüvegben, de a drámai hatásra mindig sokat adva.

Brad Pitt

Enyhén kisegeres külsőt kölcsönöz a túl pici és túl sötét napszemüveg
Enyhén kisegeres külsőt kölcsönöz a túl pici és túl sötét napszemüvegLawrence Schwartzwald / Getty Images Hungary

A színes egyéniségek pedig sokszor pártolták a színes üvegeket, de ettől érdemes inkább tartózkodni, mert sok árnyalat csak beesett szemet rajzol, vagy mély gödröket a szem köré, és nem teszi előnyössé a megjelenést, az pedig éppen ellenkező hatás, mint amire számítanánk. Ez a kép is erre emlékeztet, meg arra, hogy ilyen álompárja is volt valaha az álomgyárnak, no meg még arra is, hogy még magának Brad Pittnek sem áll jól bármilyen fazon. Most megnyugodtunk!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra