A grillezett sajtokat ezzel a kalóriaszegény gombasalátával szeretjük a legjobban

Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.

Pirítóson is nagyon finom.
Pirítóson is nagyon finom.Fotó: DronG

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka portobello gomba
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva

Az öntethez

  • 4 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 ek. biocitrom héja és pár csepp citromlé
  • 1 mk. méz
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a beolajozott gombákat, majd vágd apróra. Ezek után forgasd össze a saláta alapanyagait, majd rázd össze az öntet összetevőit is, és locsold meg vele a salátát. Tedd a hűtőbe negyedórára, majd tálald sajtok vagy húsok mellett. Akár egy kevés reszelt parmezán is jól illik a tetejére. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Itt a tavasz: meleg újburgonya-saláta tejföllel és friss fejes salátával

Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.

április25., 10:24

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Lazacos-spárgás saláta – sok zöldséggel és friss snidlinggel a legfinomabb

Snidlinggel és spárgával egy igazi tavaszi főnyeremény ez a fogás, amiben tökéletesen jól működnek az olajos halak is, ha a lazacból éppen nincs otthon. Egy-egy falat makréla sem rontja el, de még a délben grillezett halszeletek is jól működnek ebben a fogásban.

április28., 10:44

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Maradt egy kis torma? Ebbe a finom és egészséges céklasalátába érdemes felhasználnod!

Egy gyors saláta, ami télen melegen, nyáron pedig a grillezésekhez is tökéletes. A céklától egészséges, a tormás öntettel pedig igazán különleges lesz. Elegáns változatban pirított tökmaggal hintsd meg a tetejét és tálalj mellé pirított, kovásszal készült kenyeret egy kevés tökmagolajjal.

április5., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.