Ez a recept nagyon egyszerű és viszonylag gyors, mi pont ezért szeretjük.
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kiló darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- néhány teáskanál pirospaprika
- 1 kis bögre rizs
- 20 darab savanyított káposztalevél
- 1 kiló apró káposzta
- néhány evőkanál liszt
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A húshoz hozzáadjuk a rizst, hagymákat, paprikát és ízlés szerint sót és borsot, majd jól összegyúrjuk az egészet.
Mossuk meg a káposztát, a tölteléket töltsük bele a levelekbe. Egy kevés káposzta mehet az edény aljára, utána jöhetnek a töltelékek. Ha a rántással később nem akarsz bíbelődni, vékonyan szitálhatsz lisztet és paprikát minden kis „emelet” tetejére. A tetejét borítsd be a maradék apró káposztával. Végül öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi, majd fedő alatt főzd puhára.
Hagyd kihűlni, és ha teheted, csak másnap kóstolj bele - ha áll egy kicsit, sokkal finomabb lesz.