Alföldi töltött káposzta – egy klasszikus egyszerűen

Semmiféleképpen nem venném a bátorságot, hogy azt mondjam: ez a töltött káposzta receptje. Szerintem egyetlen jó megoldás lehet ezzel az étellel kapcsolatban, méghozzá az, ha bölcsen megegyezünk abban, hogy ezt a fogást mindenki másképp szereti, sosem lesz meg A RECEPT, mivel ezerféleképpen finom.

Ez a recept nagyon egyszerű és viszonylag gyors, mi pont ezért szeretjük.

Fogyasztása indokolatlan mennyiségű tejföllel ajánlott.
Fogyasztása indokolatlan mennyiségű tejföllel ajánlott._ultraforma_

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kiló darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • néhány teáskanál pirospaprika
  • 1 kis bögre rizs
  • 20 darab savanyított káposztalevél
  • 1 kiló apró káposzta
  • néhány evőkanál liszt
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A húshoz hozzáadjuk a rizst, hagymákat, paprikát és ízlés szerint sót és borsot, majd jól összegyúrjuk az egészet.

Mossuk meg a káposztát, a tölteléket töltsük bele a levelekbe. Egy kevés káposzta mehet az edény aljára, utána jöhetnek a töltelékek. Ha a rántással később nem akarsz bíbelődni, vékonyan szitálhatsz lisztet és paprikát minden kis „emelet” tetejére. A tetejét borítsd be a maradék apró káposztával. Végül öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi, majd fedő alatt főzd puhára.

Hagyd kihűlni, és ha teheted, csak másnap kóstolj bele - ha áll egy kicsit, sokkal finomabb lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek