Új típusú feladvány, a hétvégére tekintettel!
Kvízzel ünnepeljük Gabriel García Márquez születésnapját.
Mindenféle aszalt gyümölccsel finom lesz ez a sajtleves, amibe ha még több levesbetétet tennél, egy nagy adag paprikás-fokhagymás fűszerkeverékben megforgatott csicseriborsó lesz a tökéletes választás.
Ha nem, akkor ezzel emeld egy magasabb szintre ezt a klasszikust. Egy kis krémes, fokhagymás-sajtos réteg nagyon jót tesz ennek a finomságnak, amit ha így készítesz, akkor akár a besamelt ki is hagyhatod a tetejéről.
Ha nem riadsz meg a gasztrokülönlegességektől és a mindig nyerő édes-sós párosoktól, akkor ez az egyszerű fogás biztosan tetszeni fog. Nincs más dolgod, csak kedvenc sajtos tésztád egy kevés alpesi sajttal elkészíteni, és néhány szelet édeskés, kissé fanyar aszalt szilvával feldobni a krémesre olvadt sajt tetejét.
A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.
Félredobott bugyik és gátlások, szavak és szex.
Halálukig szerették egymást, mégsem lehettek egymáséi.
Az egész a mi érdekünkben történik.
Az édes és a sós klasszikus páros együtt, tudja ezt mindenki, aki egy csipet sót is tesz a süteményekbe, szereti a húsokat gyümölcsraguval, vagy az amerikai palacsintát sós vajjal. Éppen ettől lesz nagyon finom ez az egyszerű fogás is.
Tejfölösen és mac and cheese formájában is bármikor az asztalra kerülhet a sajtos tészta, hát még egy kis barna sörrel ízesített szósszal! Ha valami egészségeset is kevernél a tésztához, apróra vágott friss zellerszárral és fekete olívával gazdagítsd.
Amíg a krumpli fő, csak süss alufóliában (vagy még jobb, ha egy adag hús mellett) sok-sok gerezd fokhagymát, majd ha elkészült a püré, keverd el a burgonyás-vajas köretben úgy, hogy még egy kicsit darabos maradjon, és rá lehessen harapni az édeskés-fűszeres falatokra.
Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.
A szerelem nem múlhat el – gondolták ők, és kitört a háború.
Nem csak a királyi család arcával ellátott szuvenírek sorsáról kellene dönteni.
Általában nem utal problémára, ha ilyet hallasz.
Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.
Ha szeretnéd, hogy ez a fogás egy kicsit egészségesebb legyen, grillezett cukkinit és póréhagymát meg párolt fehérrépát adj hozzá, de akár vajjal puhult sütőtökkockák is nagyon jól állnak neki. Ha pedig egy gyors és egyszerű ételt szeretnél, süss össze minél többféle sajtot a tésztával és a baconkockákkal.
Ha nem, akkor épp itt az ideje!
Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.
A borús ég alatt születik meg a megdöbbentő igazság.
Régi ismerős az első helyen: még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem.
Elmondjuk, hogyan óvd meg a levelesládádban cseperedő cinkefiókákat.
És vajon a glutén és a sikér ugyanaz?
„Míg korábban attól féltem, hogy mi az igazság ára, ma már csak azt kérdezem, mi a hazugság ára.”