Régi ismerős az első helyen: még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem.
Elmondjuk, hogyan óvd meg a levelesládádban cseperedő cinkefiókákat.
És vajon a glutén és a sikér ugyanaz?
„Míg korábban attól féltem, hogy mi az igazság ára, ma már csak azt kérdezem, mi a hazugság ára.”
Lélegzetelállító partok, több ezer éves történelem és színpompás ünnepek egy szigeten.
Milyen színű a város, a szempár és a nő? A regények címében persze.
Lerántjuk a leplet erről a fontos kérdésről.
Amikor a mennyország gyermekei megtalálják a remény útját.
És azon gondolkodtál-e már, hogy ha összevesznek, vajon hogyan verekednek össze a minivégtagjaikkal? Mutatjuk!
A távoli jövő, meg a világ megmentése, meg az igaz szeretet.
Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy a fogás rettenetes egészségességét ellensúlyozzuk, friss, vajas kalácsra kanalaztuk a krémet.
Natúr változatban is imádjuk a kesudiót, hát még fűszeresen! A legjobb, ha egy nagy adagot több kisebbre osztasz, így többféle fűszerezéssel is kipróbálhatod.
Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.
Frissen és hidegen is klassz ez az omlettes szendvics, ami jó sok zöldséggel és zöldfűszerrel nemcsak finomabb, de jóval egészségesebb is lesz. Nálunk rukkola és kaliforniai paprika került bele, de szuper jégsalátával és paradicsommal is.
A megszokás és az unalom a párkapcsolat egyik legnagyobb ellensége. Résen kell lenni.
És a citrom is épp annyira kell, mint a rizs.
A szerelemhez vezető út nem mindig egyenes.
A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!
Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.
Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.
Ha fontos neked, hogy szimpatikus legyél a beszélgetőtársaid szemében, akkor ez a cikk neked szól.
A tengerentúlon teljesen megszokott gyorsétel a csirke juharsziruppal és gofrival, ami nálunk egy gyors és egyszerű változatban készült el. Ha nem ragaszkodsz a megszokott kombinációkhoz, és imádod például a kissé édes, kínai mázas, szezámmagos csirkét, akkor ezt is szeretni fogod.
Főhajtás ez a filmművészet előtt, fekete-fehér audiovizuális orgazmus.
Sem a gomba, sem a szilvalekvár nem hagyományos összetevője a melegszendvicseknek, pedig ha ezt a változatot kipróbálod, esélyes, hogy rászoksz majd.
A megoldás(oka)t is mondjuk az idegesítő palacsintaproblémára.