Ezek voltak 2020 legérdekesebb kajatrendjei az egyik legnagyobb közösségi oldalon

A TikTok melegágya a harmincmásodperces fogásoknak és soha nem hallott lájfhekkeknek. De vajon jó ez nekünk, vagy sem? Mutatjuk, mit tanultunk 2020-ban a közösségi oldalak legfiatalabbikától.

Tiktokozni nagyon nem boomer időtöltés – két perc alatt millió infóval találkozol, a konyhai tippektől a szerelmi jótanácsokon át egészen addig, hogy megnézheted, ki hogyan tátog vagy táncol a kedvenc slágerére. De vajon mit használhatsz az itt látott infók közül közül a konyhában? Mutatjuk, mik azok az információk, amik 2020-ban a TikTok nélkül talán ki sem derültek volna. 

A palacsintatésztából készült mini gabonapehely ötlete vírusként terjedt

Az emberek miniatűr palacsintákat kezdtek készíteni tavaly, és egy tálba töltötték őket, ahelyett, hogy tányérra pakolták volna őket. Így született a palacsinta-gabonapehely, ami persze nem az, de jobb neve egyelőre nincs. Csak tejjel kell leöntened a tökéletes élmény érdekében. Ehhez a sűrűbb, vajas, amerikai palacsintatésztát érdemes használnod és valamilyen flaskát, amin át apró cseppekben öntheted a tésztát a palacsintasütő forró felületére.  

Erre hajaz a kekszes reggelizőpehely ötlete is, amiben előregyártott linzertésztából kell összedobnod az apró falatkákat, majd azt leönteni tejjel.

Nem rossz, de kinek van erre ideje? Hát mindenkinek!
Nem rossz, de kinek van erre ideje? Hát mindenkinek!Natalia Garmasheva / Getty Images Hungary

Talán nem véletlen, hogy egy-egy ilyen pepecselős trend abban az évben terjedt el, amikor mindenkinek tízszer annyi szabadideje volt, mint korábban. Az otthon töltött idő kreatívvá tesz, ha te is unatkozol, készítsd mikrofinomságokat!

Miután apró palacsinták és sütik lepték el a TikTokot, a felhasználók még kreatívabbak lettek miniatűrügyben. Így születtek meg minifánkok, mini tükörtojások, -muffinok és -pizzák. 

Miniügyben Shay és Steph, a @soflofooodie oldal üzemeltetői elmondták az Insidernek, hogy szerettek volna létrehozni valamit, amit rajongóik sehol máshol nem találhatnak meg a közösségi médiában. „Úgy döntöttünk, hogy egy egész minireggelit készítünk pirítóssal és szalonnával – mondták. – Van valami mulatságos a miniételekben, ami magára vonja az emberek figyelmét. Akkor miért ne szórakoznánk vele?” 

Csak ketté kell választani a tojásokat és miniben megsütni.
Csak ketté kell választani a tojásokat és miniben megsütni.Ratchat / Getty Images Hungary

Amint a hőmérséklet melegedni kezdett, a TikTok népe a hideg szőlőt kezdte enni

Mit hideget, fagyasztottat! Ezt az egyszerű gyümölcsöt olyan édességgé változtatták, ami szerintük olyan ízű volt, mint a savanyú cukor. Ehhez csak néhány csepp lime kellett az édes falatokra. 

Az egészséges trükk első igazán népszerűvé vált videóját Mia Wilson blogger tette közzé, aki elmondta az Insidernek, hogy az ötletet a Redditről szerezte. „Az édesség rabja voltam, és a savanyú cukor és gumicukor volt a kedvencem. Szeretem, hogy ez egészségesebb alternatíva, miközben kifejezetten hasonló ízű, mint a cukorkák” – állítja a fagyos szőlőszemek egyik legnagyobb rajongója. 

Nekik legyen mondva.
Nekik legyen mondva.Carmen Troesser / Getty Images Hungary

A vegán szalonna trendje a TikTokon is felbukkant

Vegánnak lenni épp trendi, így vegán ételek receptjeit közzétenni is menő húzás. Főleg, ha a végeredmény olyasmi, aminek íze az egyik legnépszerűbb élelmiszerére hajaz. A vegán szalonna hatalmas sikert aratott a TikTokon. Tabitha Brown receptje lett az egyik legfelkapottabb, ami juharszirupot, fokhagymaport, vöröshagymaport, folyékony füstöt és füstölt paprikát ad a szeletekhez, majd kisüti őket. 

A szelfi nem maradhat ki.
A szelfi nem maradhat ki.Klaus Vedfelt / Getty Images Hungary

A dalgonakávé a karantén időszakának népszerű itala lett

A dalgonakávé Dél-Koreábol származik, és idén mindenkinek volt ideje pepecselni vele – talán ezért is lett olyan menő. Mivel többen otthon maradtak és a konyhájukban ütötték el az időt, a felhabosított kávé feltöltése a TikTok hatalmas trendjévé vált, és más habos italok kitalálásához vezetett. A trend megjelenése után olyan keverékek kezdtek felbukkanni, mint a felvert kakaó, matcha és Nutella.

Más habosított italok is születtek utána.
Más habosított italok is születtek utána.agrobacter / Getty Images Hungary

A másik népszerű ital, amely körbejárta a világot, a csokibomba-forrócsoki volt. A TikTok felhasználói a siker láttán videókat kezdtek megosztani az áruházban vásárolt csokoládégömbökről, amelyekbe pillecukorrot és forrócsoki-keveréket töltöttek, majd összeragasztották. Forró tejjel leöntve a csokibomba szétolvadt, és klassz forró csoki lett a végeredmény. 

A felhőkenyér

Ez a habos édesség színes műalkotásokkal töltötte meg hírcsatornáinkat, amik úgy néztek ki, mintha egyenesen egy rajzfilmből léptek volna ki. A trendet ezen a felületen egy @linqanaaa felhasználó indította el, aki tojásfehérjét kevert el cukorral és kukoricakeményítővel fura, nagyon puha kenyér elkészítéséhez. 

Így néz ki az eredeti.
Így néz ki az eredeti.ThitareeSarmkasat / Getty Images Hungary

Abigail Hwang-Nable, az @abimhn üzemeltetője az Insidernek elmondta, hogy a színes furcsaság ötletét akkor eszelte ki, amikor úgy döntött, egy kevés ételfestéket is ad a finomsághoz. A halványkék felhőkenyér végül szenzációvá vált a TikTokon: több mint 30 millió megtekintést gyűjtött össze. 

.

Oszd meg másokkal is!
Mustra