Ezt az olaszos tésztalevest jó sok aszalt paradicsommal dobtuk fel

Ha csak egy kevés tészta maradt otthon, főzd bele ebbe a vörös pestóval készült levesbe, ami segít így év elején egy kicsit kevesebb kalóriát fogyasztanod. Ha szereted a pizzát, ennek a klassz, gazdag levesnek az ízeit is imádni fogod.

Tejszínnel és anélkül is remek.
Tejszínnel és anélkül is remek.VivianG

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre capellini vagy farfalletészta (minden apró vagy vékonyabb tésztaféle megfelelő)
  • 7 deci alaplé
  • 2 nagy evőkanál vörös pesto
  • 3 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 deci tejszín vagy mandulatej
  • 1 nagyobb szál zellerszár apróra vágva
  • 2 nagy evőkanál reszelt parmezán a tetejére
  • 7 deka aszalt paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a tésztát az alaplében, majd vedd le a tűzről a levest, és keverd el benne az össze alapanyagot a parmezán kivételével. Ízesítsd, majd a friss sajttal a tetején tálald.

kapcsolódó 7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Édeskömény-grépfrút leves – hidegen, egy kevés citromos olívaolajjal a legfinomabb

Ha így megunod, szarvasgombás olajjal is készítheted, az is remekül illik ebbe az izgalmas levesbe.

július1., 10:44

Mustra