Ezeket a lencsés finomságokat nem csak az év első napján fogod szeretni

A lencse és mellette minden apró szemű alapanyag a babona szerint gazdagságot jelent a következő évre, de nemcsak ezért érdemes átfutnod e heti összefoglalónkat, hanem mert egészséges és finom ételek receptjeit hoztuk el.

Nemcsak anyagi okokból érdemes lencsét enned az év bármelyik napján: a belőle készült ételek nagyon jól eltelítenek, és mivel a lencsés fogások nem hintáztatják a vércukorszinted, sokkal később leszel éhes egy-egy lencsés saláta vagy leves után. 

A pásztorpitét hússal is szeretjük, de ha épp kímélnénk a gyomrunkat, a lencsés-gombás változatokat is gond nélkül befaljuk. 

Ezek a fasírtok főzelék mellett, saláta tetején, paradicsomos szószban és hamburgerben is klasszul megállják a helyüket. 

A Sloppy Joe eredetileg darált hússal készül, de lencsével és egy nagy szelet sajttal is nagyon finom.

Ha a hagyományos lencseleves mellett egy különlegesebbet is kipróbálnál, ez lesz a te recepted!

Egy gyors és egzotikus lencseegytálnál nincs is hálásabb vacsora. Dobj össze mellé egy pitát vagy naant, más nem is kell ehhez a különleges fogáshoz. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek