A spenótleves klassz téli fogás, főleg sült fokhagymával és tojással

Imádjuk a spenótfőzeléket, és amikor annak egy kicsit könnyedebb változatát készítenénk, akkor jön a képbe a leves, amivel a legtöbbször egy doboz fagyasztott spenóttal klasszul kijön négy személyre egy-egy kiadós adag.

Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald.
Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald.Fotó: Maria_Lapina

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 deka fagyasztott spenót
  • 4 deci alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 fej sütőben sült fokhagymagerezd a tetejére (elhagyható)
  • 10 deka reszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sajtból halmozz kis kupacokat egy sütőpapírra, és készíts belőle sajtcsipszet a tálaláshoz. Dobd az alaplébe a spenótot és a fokhagymát, majd adj nekik 10 percet. A végén krémesítsd egy turmixban, add hozzá a tejszínt és ízesítsd. A sajtcsipsszel és a (sült fokhagymával) a tetején tálald. Ha megunod sajtosan, tojással és szarvasgombaolajjal tálald. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

november15., 06:04

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

november12., 06:08

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

november26., 06:16

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.