Maradékmentés trükkösen: mexikói tortillaleves

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz, mexikói hangulatú levest, ami akkor kerül az asztalra, ha előző napról maradt néhány megsütött, de fel nem használt tortillalap.

Minél fűszeresebb, annál finomabb.
Minél fűszeresebb, annál finomabb.Fotó: Lew Robertson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db aprított vöröshagyma
  • 1 db jalapeño apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 deka főtt csirkemell felcsíkozva
  • 1 db friss avokádó felkockázva
  • 2 db tortillalap felcsíkozva, ropogósra sütve
  • 10 deka csemegekukorica
  • 10 deka főtt fehérbab
  • 8 deci alaplé
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, kömény, oregánó, füstöltpaprika-por
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 10 deka reszelt cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot, az avokádót, a tortillalapokat és a csirkehúst tedd félre levesbetétnek. 

A hagymákat süsd meg az olajon, majd add hozzá az alaplevet és sorban az összes kimaradt hozzávalót. Adj a keveréknek kis lángon 8-10 percet, majd rendezd el a tetején a húst, az avokádót, a tortillát és a sajtot. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Ezt az egyszerű gesztenyés tortát készítsd el az ünnepekre!

A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.

december3., 06:04

Ez a mandulás-parmezános sajtkrém zöldségek és kekszfalatok mellé is jól illik

Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.

december4., 06:08

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Próbáltad már a mákos gubát ünnepi változatban, tojáslikőrrel?

Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.

december4., 06:08

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Ez a parmezános-krémes paradicsomleves egészen más, mint amit a menzán megismertél

Bár az iskolában tálalt változatnak is rengeteg rajongója van, érdemes adnod egy esélyt az olaszos hangulatú, nem túl édes paradicsomlevesnek is. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is szórj a tetejére!

november15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.