Maradékmentés trükkösen: mexikói tortillaleves

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz, mexikói hangulatú levest, ami akkor kerül az asztalra, ha előző napról maradt néhány megsütött, de fel nem használt tortillalap.

Minél fűszeresebb, annál finomabb.
Minél fűszeresebb, annál finomabb.Fotó: Lew Robertson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db aprított vöröshagyma
  • 1 db jalapeño apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 deka főtt csirkemell felcsíkozva
  • 1 db friss avokádó felkockázva
  • 2 db tortillalap felcsíkozva, ropogósra sütve
  • 10 deka csemegekukorica
  • 10 deka főtt fehérbab
  • 8 deci alaplé
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, kömény, oregánó, füstöltpaprika-por
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 10 deka reszelt cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot, az avokádót, a tortillalapokat és a csirkehúst tedd félre levesbetétnek. 

A hagymákat süsd meg az olajon, majd add hozzá az alaplevet és sorban az összes kimaradt hozzávalót. Adj a keveréknek kis lángon 8-10 percet, majd rendezd el a tetején a húst, az avokádót, a tortillát és a sajtot. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

2020. november21., 06:24

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Ezt a burgonyalevest aszalt barackkal és durvára tört dióval dobtuk fel

Jó a krumplileves a nagymama savanyú változatában, vagy krémlevesként baconkockákkal, gombával, vagy zölségcsipsszel, de ebben az őszi változatban is remek, ráadásul költséghatékony fogás.

2020. november14., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.