A diéta alatt is élvezheted a hamburger ízeit ezzel a trükkel

Persze hogy nem lesz ugyanolyan, mint egy igazán bűnös burger zsíros marhahússal, sok sajttal és friss kalácsba töltve, de azt már tudjuk, hogy nem lehet egyszerre valami finom és közben szuperegészséges fogás is. Ha viszont a bucik helyett két friss jégsalátalevelet használsz, a legfinomabb ízekről nem kell lemondanod, és legalább a szénhidráttól megmenekültél.

Így is ugyanolyan finom.
Így is ugyanolyan finom.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 8 darab nagyobb jégsalátalevél
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 30 deka darált marha- vagy pulykahús
  • 2 evőkanál barbecue-szósz
  • 2 evőkanál ropogós sült hagyma (házi változattal is helyettesítheted)
  • 2 közepes darab csemegeuborka felszeletelve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojásfehérje
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A pulykafasírthoz ízesítsd a húst és a dolgozd el a szókabikarbónával, fokhagymával és egy tojásfehérjével, majd formázz belőle 2 kerek fasírtot. (Ha szükséges, egy kevés zabpehelylisztet is adj hozzá.) Süsd ki közepes lángon, bő, forró olajban fedő alatt, majd rögtön tedd rá a sajtszeleteket, hogy szépen megolvadjanak. Duplán párosítsd a salátaleveleket, és készítsd el úgy a szendvicseket, mintha egy hambugert dobnál össze. Ennél a hagymás, BBQ-szószos változatnál nincs finomabb!

Ideje, hogy végre megcsináld a saját BBQ-szószod!
Ideje, hogy végre megcsináld a saját BBQ-szószod!

Viszonylag kis erőfeszítésbe kerül, viszont teljesen új szintre emelheted vele a BBQ-élményt.

Tovább »

Még több recept

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

június5., 06:00

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.