Hozzávalók 2 darabhoz
- 8 darab nagyobb jégsalátalevél
- 2 szelet cheddar sajt
- 30 deka darált marha- vagy pulykahús
- 2 evőkanál barbecue-szósz
- 2 evőkanál ropogós sült hagyma (házi változattal is helyettesítheted)
- 2 közepes darab csemegeuborka felszeletelve
- ízlés szerint só és bors
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojásfehérje
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A pulykafasírthoz ízesítsd a húst és a dolgozd el a szókabikarbónával, fokhagymával és egy tojásfehérjével, majd formázz belőle 2 kerek fasírtot. (Ha szükséges, egy kevés zabpehelylisztet is adj hozzá.) Süsd ki közepes lángon, bő, forró olajban fedő alatt, majd rögtön tedd rá a sajtszeleteket, hogy szépen megolvadjanak. Duplán párosítsd a salátaleveleket, és készítsd el úgy a szendvicseket, mintha egy hambugert dobnál össze. Ennél a hagymás, BBQ-szószos változatnál nincs finomabb!