A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

Csirkével és cukkinivel is finom.
Csirkével és cukkinivel is finom.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 deka párolt brokkkoli
  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 15 deka mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 deka mozzarellagolyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál pirított mandulaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben a forró vajban forgasd össze a brokkolit a fokhagymával. Ha ezzel megvagy, add hozzá a leszűrt tésztát, a mascarponét és a sajtgolyókat. Sózd és borsozd, majd pirított mandulaszeletekkel tálald. 

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább »

Még több recept

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Pármai sonkával és gombával készül egyik legfinomabb tésztaételünk

Ha kezdő vagy a konyhában, de valami emlékezeteset készítenél, akkor is klassz ötlet ez a különleges alapanyagokból összedobott, mégis nagyon egyszerű fogás, amit egyébként bármilyen fajta napon szárított sonkával feldobhatsz.

2020. november11., 06:04

Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

március7., 10:44

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Ez a tonhalas tészta citrommal és rukkolával lett igazán nyári hangulatú

Mi nagyon bírjuk a nyári hangulatú fogásokat minden ocsmány őszi és téli napon, hiszen miért ne grillezhetnénk ősszel és tavasszal, és miért ne ehetnénk zöldségeket vagy ezt a klassz halas tésztát is azért, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat?

2020. november12., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.