A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

Csirkével és cukkinivel is finom.
Csirkével és cukkinivel is finom.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 deka párolt brokkkoli
  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 15 deka mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 deka mozzarellagolyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál pirított mandulaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben a forró vajban forgasd össze a brokkolit a fokhagymával. Ha ezzel megvagy, add hozzá a leszűrt tésztát, a mascarponét és a sajtgolyókat. Sózd és borsozd, majd pirított mandulaszeletekkel tálald. 

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta
13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább »

Még több recept

Készülj a karácsonyi maradékmentésre: néhány hússzelet is elég ehhez a kiadós tésztaételhez

Ha a hatalmas pulykából már csak néhány szelet hús maradt, ami biztosan nem lesz elég mindannyiótoknak, gyúrj egy nagy adag házi tésztát, keverd el egy adag vajjal, vágj össze néhány zellerszárat, és készítsd el ezt a klassz, maradékmentő fogást.

2020. december10., 06:04

Elegáns vacsora minimálváltozatban: házi, gyúrt tészta fügével, pecorino sajttal és zsályás mézzel

Az egyetlen költséges hozzávalóból nagyon kevés kell ehhez a fogáshoz, a tésztát pedig megvenned sem kell, elég, ha két bögre lisztből és négy tojásból gyúrsz egyet négy főre. Fügéből sem kell több háromnál, és onnan már csak egy kevés méz és zsálya kell a tökéletes végeredményhez.

2020. augusztus28., 06:04

Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

2020. október25., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.