Ez a portugál káposztaleves bármelyik esős napon nyári hangulatba hoz

Ha egy klassz, különleges zöldséglevesben gondolkodsz, ennek a portugál változatnak is érdemes esélyt adnod. Tökéletes egy nagy adag grillezett hal és gránátalmás burgonyasaláta mellett.

Gyors, finom és az oregánótól még izgalmasabb.
Gyors, finom és az oregánótól még izgalmasabb.AlexPro9500

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 10 deka chorizo felkarikázva
  • 35 deka burgonya felkockázva
  • só, bors, oregánó, füstöltpaprika-por és egy babérlevél
  • 2 nagy marék kelkáposzta összevágva
  • 1.2 liter csirkealaplé
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat és a kolbászt az olajon, majd a chorizokarikákat kanalazd ki belőle. A káposztát és a burgonyát pirítsd egy rövid ideig az olajon. Öntsd fel alaplével, add hozzá a paradicsomot, fűszerezd, majd kis lángon puhítsd meg a zöldségeket. A végén, ha szükséges, fűszerezd még egy kicsit, majd a kolbászokkal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek