Ez a portugál káposztaleves bármelyik esős napon nyári hangulatba hoz

Ha egy klassz, különleges zöldséglevesben gondolkodsz, ennek a portugál változatnak is érdemes esélyt adnod. Tökéletes egy nagy adag grillezett hal és gránátalmás burgonyasaláta mellett.

Gyors, finom és az oregánótól még izgalmasabb.
Gyors, finom és az oregánótól még izgalmasabb.Fotó: AlexPro9500

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 10 deka chorizo felkarikázva
  • 35 deka burgonya felkockázva
  • só, bors, oregánó, füstöltpaprika-por és egy babérlevél
  • 2 nagy marék kelkáposzta összevágva
  • 1.2 liter csirkealaplé
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymákat és a kolbászt az olajon, majd a chorizokarikákat kanalazd ki belőle. A káposztát és a burgonyát pirítsd egy rövid ideig az olajon. Öntsd fel alaplével, add hozzá a paradicsomot, fűszerezd, majd kis lángon puhítsd meg a zöldségeket. A végén, ha szükséges, fűszerezd még egy kicsit, majd a kolbászokkal tálald. 

15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább »

Még több recept

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

Ez a parmezános-krémes paradicsomleves egészen más, mint amit a menzán megismertél

Bár az iskolában tálalt változatnak is rengeteg rajongója van, érdemes adnod egy esélyt az olaszos hangulatú, nem túl édes paradicsomlevesnek is. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is szórj a tetejére!

november15., 06:04

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

A karfiollevesből ne hagyd ki a szerecsendiót és egy adag frissen pirított mandulát!

A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.

november12., 06:08

Ha csak egy egyszerű levest készítenél, dobd össze ezt a tejszínes-bazsalikomos változatot!

Klassz maradékmentő fogás a zero waste jegyében, amit mindig bevetünk, ha akad otthon néhány jobb sorsra érdemes gyökérzöldség és egy kevés tejszín. Ha van friss bazsalikomod, tálaláskor szórd a tetejére, de választhatsz más fűszert is az őrölt köménytől egészen a tárkonyig.

november8., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.