Ez a marharagu nálunk klassz, zöldséges gombócokkal lett még tartalmasabb

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen összedobható gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

Marhaalaplével a legfinomabb.
Marhaalaplével a legfinomabb.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

A raguhoz

  • 600 g marhalábszár
  • 8 deci húsalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zellerszár
  • 2 közepes darab sárgarépa
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 darab pasztinák
  • 30 deka sütőtök
  • 10 deka füstölt szalonna
  • 1 deci vörösbor
  • 2 ek. liszt

A gombócokhoz

  • 1 bögre liszt
  • ízlés szerint só, friss snidling, petrezselyem és bors
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden alapanyagot, és egy kevés olajon pirítsd össze a bacont, a lisztben megforgatott húst és a hagymákat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és sorban az összes alapanyagot. 150 fokos sütőben adj neki 1,5 órát. A gombócok tésztáját keverd el annyi vízzel, amennyitől összeáll, formázd meg, és adj neki fedő alatt még 20-25 percet a ragu tetején. 

Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy
Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy

Miért van a marhának uszálya? És rostélya? Vese-e a vesepecsenye? Marhahús egyszeregy, melyik darab mire való.

Tovább »

Még több recept

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

december4., 06:08

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.