Ez a marharagu nálunk klassz, zöldséges gombócokkal lett még tartalmasabb

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen összedobható gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

Marhaalaplével a legfinomabb.
Marhaalaplével a legfinomabb.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

A raguhoz

  • 600 g marhalábszár
  • 8 deci húsalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zellerszár
  • 2 közepes darab sárgarépa
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 darab pasztinák
  • 30 deka sütőtök
  • 10 deka füstölt szalonna
  • 1 deci vörösbor
  • 2 ek. liszt

A gombócokhoz

  • 1 bögre liszt
  • ízlés szerint só, friss snidling, petrezselyem és bors
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden alapanyagot, és egy kevés olajon pirítsd össze a bacont, a lisztben megforgatott húst és a hagymákat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és sorban az összes alapanyagot. 150 fokos sütőben adj neki 1,5 órát. A gombócok tésztáját keverd el annyi vízzel, amennyitől összeáll, formázd meg, és adj neki fedő alatt még 20-25 percet a ragu tetején. 

Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy
Fartő, uszály, rostélyos - marhahús egyszeregy

Miért van a marhának uszálya? És rostélya? Vese-e a vesepecsenye? Marhahús egyszeregy, melyik darab mire való.

Tovább »

Még több recept

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

május4., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.