Ez a kínai csirkecurry izgalmas, mégis kalóriaszegény fogás

Egy jó kis zöldfűszeres rizs vagy párolt káposztás-szójaszószos sült tészta tökéletes köret mellette. Ha van otthon néhány szárzeller, vágd apróra és keverd a frissen elkészült raguba, hogy még egészségesebb legyen!

Ha sűrűbbre szeretnéd, keverj el egy evőkanál lisztet egy kis kókusztejjel, és azzal sűrítsd be.
Ha sűrűbbre szeretnéd, keverj el egy evőkanál lisztet egy kis kókusztejjel, és azzal sűrítsd be.Fotó: nazar_ab

Hozzávalók 2 személyre:

  • 45 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 tk. kínai ötfűszerkeverék
  • 2 ek. növényi olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott tk. currypor
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 200 g friss ananász felkockázva
  • 2 kisebb darab kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 ek. barna cukor
  • 5 deci bármilyen alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a csirkét a szójaszósszal, a kukoricaliszttel és a kínai ötfűszerrel és tedd félre. Melegítsd fel az olajat egy tapadásmentes wokban vagy serpenyőben, és add hozzá a hagymákat. Kevergetve közepes lángon 6-8 percig süsd, majd add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a curryport, és keverd 1-2 percig. Add hozzá a csirkét is, ízesítsd, majd néhány perc múlva az alaplevet, és 12-15 percig párold. Az ananászt és a paprikát elég, ha a legvégén kevered hozzá, ha pedig csípősen szereted, egy kevés Cayenne-borssal fűszerezd.

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg
Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

augusztus19., 06:04

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Teriyaki csirke grillezve – egyszemélyes adagban is könnyen elkészíthető

A csirkehúsnál tényleg nem sok jobban variálható állati eredetű alapanyag van, és ha te is szereted néha változatosabban készíteni, felejtsd el ma a rántott és grillezett változatot, dobd össze ezt a különlegeset, és tálald grillezett, csilis gyümölcsökkel.

szeptember11., 06:04

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

december2., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.