Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

Ismerősnek látszó fogás néhány különleges fűszerrel.
Ismerősnek látszó fogás néhány különleges fűszerrel.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 300 g kínai 3 tojásos száraztészta
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál csiliolaj
  • 3 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál száraz sherry vagy rizsbor
  • 3 evőkanál feketebabszósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 450 g darált sertéshús
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát a zacskón szereplő utasítás szerint. Közben forrósítsd fel egy wokban a zsiradékot, majd mehetnek rá a hagymák és a gyömbér. Ezek után mehet bele a hús és sorban a többi hozzávaló. Kis lángon párold lefedve 10 percen át, majd a tészta tetején tálald a ragut. 

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke
Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

Tovább »

Még több recept

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

november7., 06:04

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Piláf füstölt makrélával – expressz fogás, ami ráadásul izgalmas is

A hal és a rizs tökéletes páros, mégis kevés ételünk van, amiben mindkettő egyszerre szerepel. Ez az egzotikus piláf viszont gyors és izgalmas módja a két népszerű hozzávaló párosításának.

október8., 06:12

Fűszeres-kolbászos tészta – jó sok friss zöldséggel lesz egészségesebb

A jó kis sült kolbászkockák nagyon klasszul feldobják a tésztát, főleg, ha egy otthon gyúrt házi változatról van szó. Ha pedig egészségesebb változatban gondolkodsz, apróra vágott zellerszárat, koktélparadicsomot és snidlinget is adj a végeredményhez.

november8., 06:16

Pármai sonkával és gombával készül egyik legfinomabb tésztaételünk

Ha kezdő vagy a konyhában, de valami emlékezeteset készítenél, akkor is klassz ötlet ez a különleges alapanyagokból összedobott, mégis nagyon egyszerű fogás, amit egyébként bármilyen fajta napon szárított sonkával feldobhatsz.

november11., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.