Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

Fokhagymával és parmezánnal a legfinomabb.
Fokhagymával és parmezánnal a legfinomabb.nerudol

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag spagetti vagy más száraztészta
  • 2 nagyobb darab avokádó
  • 3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 15 deka zöldborsó
  • 15 deka zöldbab
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé párold meg a zöldborsót és a babot, majd add a forró vajhoz a fokhagymával együtt és futtasd át rajta. A tésztát lobogó, sós vízben főzd készre. Az avokádót pürésítsd a tejszínnel, ízesítsd és add hozzá a parmezánt is, majd forgasd össze a tésztával és a zöldségekkel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald, és ha van otthon aszalt paradicsom, abból is adj hozzá.

kapcsolódó Így derítheted ki, hogy érett-e az avokádó
Így derítheted ki, hogy érett-e az avokádó

Meg itt van még egy rakás receptötlet és számos hasznos infó!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Parmezános tészta fügével és dióval: halak és csirke mellett is remek

Még egy őszi finomság, ami tökéletes arra az esetre is, ha télen egy másnapos sült tököt mentenél meg. Csak pürésítsd, dolgozd el jól mascarponéval, natúr sajtkrémmel és parmezánnal, és meg is van a remek tésztaszósz alapja.

2021. szeptember30., 10:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Mustra