Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.
Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.petekarici

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db lila hagyma apróra vágva
  • 400 g hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, paprika, oregánó
  • 400 g főtt fehérbab
  • 150 g spenót durván összevágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • fetamorzsa a tetejére
  • 2 ek. zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Ezt nagyjából félálomban is el tudod készíteni: készíts elő, majd forgass össze minden hozzávalót, és adj a keveréknek néhány órát a hűtőben. 

kapcsolódó Ezt még biztosan nem próbáltad: görög grízes rétes citrusokkal
Ezt még biztosan nem próbáltad: görög grízes rétes citrusokkal

Ha már utazni most nem tudunk, egy-két egzotikus fogással azért még feldobhatjuk az étkezéseinket. Ezzel a görög rétessel nem vállalsz sok kockázatot, egy kicsit ismerős, mégis egészen új változata a mi réteseinknek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mustáros-hagymás tarja – zöld borsos szósszal készítettük el

A zöld borsos szószhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kanál vajat olvassz, beleszórj egy nagy adag zöld borsot, és mascarponéval és tejszínnel összemelegítsd. Ezután jöhet egy mokkáskanál barna cukor és annyi só, amitől neked éppen tökéletes.

május19., 10:24

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

szeptember11., 12:52

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Csilis-mézes tarja vajjal és gyömbérrel – szerecsendiós édesburgonya-pürét készíts mellé

Ha már unod fokhagymásan és sült vöröshagymával, készítsd a tarját jó csípősen, ázsiai hangulatban. Mi elkészítés után egy kanálka vajjal a tetején pihentetjük 5 percen át, így lesz igazán tökéletes a végeredmény.

május20., 12:52

Még egy kis nyári hangulat: görög csirke mediterrán fűszerekkel

Ez a görög egyben sült csirke remek nyáridéző fogás, amit naná, hogy akár a leghidegebb napokon is elkészíthetsz.

szeptember2., 10:24

Jalapeñóval és sajttal töltött mexikói csirke – csípős, avokádós kukoricasaláta mellett tálald!

Ha egy kicsit több időd van, egy adag tejszínnel és reszelt sajttal készíts mellé vegyes sajtszószt is és egy nagy adag salsát a tálaláshoz.

július15., 12:52

Mustra