Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.
Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.Fotó: petekarici

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db lila hagyma apróra vágva
  • 400 g hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, paprika, oregánó
  • 400 g főtt fehérbab
  • 150 g spenót durván összevágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • fetamorzsa a tetejére
  • 2 ek. zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Ezt nagyjából félálomban is el tudod készíteni: készíts elő, majd forgass össze minden hozzávalót, és adj a keveréknek néhány órát a hűtőben. 

Ezt még biztosan nem próbáltad: görög grízes rétes citrusokkal
Ezt még biztosan nem próbáltad: görög grízes rétes citrusokkal

Ha már utazni most nem tudunk, egy-két egzotikus fogással azért még feldobhatjuk az étkezéseinket. Ezzel a görög rétessel nem vállalsz sok kockázatot, egy kicsit ismerős, mégis egészen új változata a mi réteseinknek.

Tovább »

Még több recept

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.