Hozzávalók 2 személyre
- 1 db bionarancs lereszelt héja
- 5 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 250 ml gyömbérsör
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- egy egész csirke
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirke elkészítéséhez egy tálban keverd el a fokhagymát, a gyömbért, a gyömbérsört, a mézet és a szóját. Öntsd a gyömbéres pácot az egész csirkére, és hagyd néhány órán át pácolódni, mielőtt megsütöd. Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre, és süsd meg a csirkét 1-1½ órán keresztül, ellenőrizve, hogy nem barnul-e túlságosan, és ha szükséges, takard le egy fóliával. Ha elkészült, hagyd pihenni legalább 10 percig, majd a végén sóval, borssal és a tetejére reszelt narancshéjjal tálald.
Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!
Tovább olvasom