Pofonegyszerű citromos-spenótos tészta kecskesajttal

A tésztával nem lehet hibázni, így érdemes néha szokatlan hozzávalókat is kipróbálni mellette. A citromhéj pont ilyen, ami mellett a sajt és a hal is tökéletes hozzávalók lehetnek.

Egy kevés friss paradicsommal tálald.
Egy kevés friss paradicsommal tálald.Shehryar Khan

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre száraztészta
  • 20 deka fagyasztott spenót
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 deka kecskesajt
  • 3 nagy evőkanál mascarpone
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben olvaszd fel a vajat. Süsd a fokhagymát benne néhány percig, majd add hozzá a spenótot is. Sózd és borsozd, majd keverd el benne a mascaponét és a citromhéjat. Forgasd össze a tésztával, és a tetejére morzsolj egy kevés kecskesajtot. 

kapcsolódó 15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Mustra