Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

Sokáig készül, de nagyon megéri.
Sokáig készül, de nagyon megéri.Fotó: HaizhanZheng

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 liter forró víz
  • 50 gramm szárított porcini gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 800 gramm marhapofa
  • 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
  • 250 gramm orzotészta
  • kerek cipó a tálaláshoz
  • petrezselyem a dísztítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.

Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át. 

Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből
Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből

Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!

Tovább »

Még több recept

Sósan is finom: spenótos-kecskesajtos kenyérpuding

Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.

május2., 10:24

Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

március14., 10:40

Te is szereted a leveseket? Ezt a kukoricás változatot egy adag csilivel érdemes tálalnod

Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni. Ez a kukoricaleves éppen erre jó példa, nem is kell mellé más, csak egy adag vajas vagy lilahagyma-lekvárral tálalt pirítós.

március24., 10:24

Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

április1., 10:40

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.