Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

Sokáig készül, de nagyon megéri.
Sokáig készül, de nagyon megéri.Fotó: HaizhanZheng

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 liter forró víz
  • 50 gramm szárított porcini gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 800 gramm marhapofa
  • 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
  • 250 gramm orzotészta
  • kerek cipó a tálaláshoz
  • petrezselyem a dísztítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.

Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át. 

Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből
Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből

Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!

Tovább »

Még több recept

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

október24., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Pappardelle pancettával – Nem csak jól hangzik, nagyon finom is!

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél, és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

október23., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Étcsokis töksmoothie – tökéletes reggeli ital ősszel

Mi legszívesebben melegen, jó kakaósan, egy kis adag presszókávéval isszuk reggelente. Ha van otthon egy fél, jobb sorsra érdemes avokádó, az is elfér benne. Egy marék apró szemű zabbal jó pár órán át eltelít, narancshéjjal, csillagánizzsal és egy kevés narancslével pedig már megvan a téli hangulatú változata is.

október21., 06:16

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

október24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.