Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

Sokáig készül, de nagyon megéri.
Sokáig készül, de nagyon megéri.Fotó: HaizhanZheng

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 liter forró víz
  • 50 gramm szárított porcini gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 800 gramm marhapofa
  • 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
  • 250 gramm orzotészta
  • kerek cipó a tálaláshoz
  • petrezselyem a dísztítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.

Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át. 

Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből
Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből

Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!

Tovább »

Még több recept

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

március3., 06:00

Kuszkusz + szárított paradicsom + feta: mediterrán köret, ami gyorsan elkészül

Már csak egy szelet grillezett csirkemell kell hozzá, esetleg egy adag citromos-fokhagymás halszelet, vagy akár mindkettő. Ha épp diétázol, ez a saláta önálló fogásként is megállja a helyét, ha könnyű vacsorát keresel.

március3., 06:00

Készíts gazdag levest cukkinivel és kecskesajttal!

Sűrű levest készítettünk egészséges cukkinivel, fokhagymával és egy kis adag kecskesajttal. Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is könnyen el tudod majd készíteni.

február3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.