Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

Sokáig készül, de nagyon megéri.
Sokáig készül, de nagyon megéri.Fotó: HaizhanZheng

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 liter forró víz
  • 50 gramm szárított porcini gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 800 gramm marhapofa
  • 1 nagyobb darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb sütőtök falatnyi kockákra vágva
  • 250 gramm orzotészta
  • kerek cipó a tálaláshoz
  • petrezselyem a dísztítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forrásban lévő vizet egy nagy tálba, és add hozzá a vargányát. Tedd félre 20 percre. Közben egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Süsd a marhapofát minden oldaláról 3-4 percig, majd helyezd át egy nagy lábasba. Tedd a hagymát a serpenyőbe, és süsd 4-5 percig, vagy amíg megpuhul és aranybarna lesz. Tedd át azt is az edénybe, és ismételd meg a folyamatot a tökkel is.

Öntsd a vargánya levét és a gombákat ugyanebbe tálba, és forrald fel a keveréket. Majd kis lángon főzd 3 órán át, alkalmanként megkeverve és feltöltve forró vízzel, ha a folyadék térfogata jelentősen csökkenne. 3 óra elteltével az orzót is add hozzá, és főzd még 10 percen át. 

Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből
Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből

Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!

Tovább »

Még több recept

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

A spenótleves klassz téli fogás, főleg sült fokhagymával és tojással

Imádjuk a spenótfőzeléket, és amikor annak egy kicsit könnyedebb változatát készítenénk, akkor jön a képbe a leves, amivel a legtöbbször egy doboz fagyasztott spenóttal klasszul kijön négy személyre egy-egy kiadós adag.

november13., 06:04

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

október29., 06:08

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Maradékmentés trükkösen: mexikói tortillaleves

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz, mexikói hangulatú levest, ami akkor kerül az asztalra, ha előző napról maradt néhány megsütött, de fel nem használt tortillalap.

november12., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.