Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.
Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.Fotó: FEDelchot

Hozzávalók 1 személyre:

  • 10 deka teljes kiőrlésű penne
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darabb (csípős) paprika apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, őrölt kömény
  • 300 gramm konzervparadicsom felkockázva, a levével együtt
  • 20 deka csemegekukorica
  • 1 darab avokádó apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 deci alaplé
  • 1 bögre reszelt sajt (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát sós vízben 10-12 percig, amíg al dentére fő. Közben közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a felszeletelt hagymát és borsot, és 10 percig gyakori keverés közben süsd, amíg aranyszínű nem lesz. Keverd hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, egy kevés vizet, a kukoricát és az alaplevet. Főzd 15 percig. Közben keverd el az avokádót a lime levével és héjával. Kanalazd a tésztát tálakba, tedd rá a szószt, az avokádót, és ha van otthon, akkor friss korianderleveleket is. Ha hőálló tálakba teszed, egy-egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére. 

Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából
Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább »

Még több recept

Expressz banánkenyér citromos sajtkrémmel – tökéletes reggelire és desszertként is

A banánkenyér étcsokidarabokkal is finom, de akár aszalt gyümölcsökkel és téli fűszerekkel is kipróbálhatod a hűvös napokon. Most viszont érkezik a tavasz, úgyhogy nálunk egy jó kis sűrű citromos krémmel a tetején került az asztalra.

április10., 10:44

Készülj a karácsonyi maradékmentésre: néhány hússzelet is elég ehhez a kiadós tésztaételhez

Ha a hatalmas pulykából már csak néhány szelet hús maradt, ami biztosan nem lesz elég mindannyiótoknak, gyúrj egy nagy adag házi tésztát, keverd el egy adag vajjal, vágj össze néhány zellerszárat, és készítsd el ezt a klassz, maradékmentő fogást.

2020. december10., 06:04

Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!

Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.

2020. november6., 06:04

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

április10., 10:24

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

április9., 10:44

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

2020. december4., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.