A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.
Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.Fotó: Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka karfiol
  • 1 marék mazsola
  • 2 deci tejszín
  • 5 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, tejfölt és a fűszereket. Pürésítsd a levest egy turmixban, és add hozzá a mazsolát is. Ha ez még nem lenne elég, szerecsendióval ízesített, pirított kenyérkockákkal kínáld. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

augusztus1., 06:04

Egyszerű, hideg rumos-mentás gyümölcsleves – nem kell ennél fenszibb a kánikulában

Egy kevés rum, menta, és szinte bármilyen gyümölcsből lehet egy rendhagyó nyári leves.

augusztus2., 06:04

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Ez a fűszeres karfiolsaláta langyosan a legfinomabb

Ne csak rántva és levesnek készítsd a karfiolt, ebben a fűszeres salátában bármelyik natúr hússzelet mellett tökéletes köret lehet belőle.

október2., 06:04

Kiválóan laktat és hamar elkészül: fűszeres-babos gerslileves

Ha még nem próbáltál hasonlót, és ha te is szereted egy levessel kiváltani a hétvégi vacsorákat, próbáld ki ezt a rendhagyó bablevest. Amint elkészült, ne felejts el minél több zöldfűszert vágni a tetejére.

október3., 06:12

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.