A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.
Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.Fotó: Debby Lewis-Harrison

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka karfiol
  • 1 marék mazsola
  • 2 deci tejszín
  • 5 deci alaplé
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, tejfölt és a fűszereket. Pürésítsd a levest egy turmixban, és add hozzá a mazsolát is. Ha ez még nem lenne elég, szerecsendióval ízesített, pirított kenyérkockákkal kínáld. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

április1., 10:40

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

május2., 10:44

Ezt a sült tojásos karfiolt most indiai hangulatban, csípősen készítettük el

Ki tudja, miért annyira remek étel a karfiol tojással, morzsával és egy kevés jó hideg tejföllel a tetején, de annyi biztos, hogy számos variációja akad, amikkel még izgalmas is maradhat egyszerű kedvencünk. Ez az indiai épp ilyen, csípősrajongóknak füstös csiliszósszal vagy Sirachával a tetején tálald. Egyszerűen tökéletes a tejföl tetején.

március20., 12:52

Medvehagymás karalábéleves – könnyű, diétás tavaszi fogás, amit gyorsan összedobsz

Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.

április7., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Te is szereted a leveseket? Ezt a kukoricás változatot egy adag csilivel érdemes tálalnod

Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni. Ez a kukoricaleves éppen erre jó példa, nem is kell mellé más, csak egy adag vajas vagy lilahagyma-lekvárral tálalt pirítós.

március24., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.