Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.
Baconkockákkal és csicseriborsóval tálalva simán kiváltja a vacsorát.Debby Lewis-Harrison
Hozzávalók
2 személyre
- 50 deka karfiol
- 1 marék mazsola
- 2 deci tejszín
- 5 deci alaplé
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál tejföl
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
Főzd meg a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, tejfölt és a fűszereket. Pürésítsd a levest egy turmixban, és add hozzá a mazsolát is. Ha ez még nem lenne elég, szerecsendióval ízesített, pirított kenyérkockákkal kínáld.
7 laktató, gazdag leves vacsorára
Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?
Tovább olvasom