Mangós-kókuszos tápióka-pohárkrém

Ha van otthon egy zacskó tápióka, akkor érdemes néha pudingot is készítened belőle. Szuper reggeli lesz belőle, ami sokáig eltelít.

Így a legszebb.
Így a legszebb.Fotó: Redaco

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 deci tápiókagyöngy
  • 2 deci víz
  • 3 deci kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 deci mangópüré
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd a tápiókát a vízbe, és ha felszívta, főzd meg a kókusztejben a keveréket. Amint elkészült, egyszerűen add hozzá a cukrot, sót, kókuszt, és töltsd két pohárba rétegezve a mangópürével. Frissen felvert tejeszínhabbal, kandírozott naranccsal, dióval és mézzel tálald.

Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes
Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

Tovább »

Még több recept

Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes

Ha te is gyakran sütsz és főzöl karajjal, figyeld e heti receptjeinket, amik között jó néhány izgalmas receptet találsz. Ez a mézes-fokhagymás csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

május10., 10:24

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

május10., 12:52

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

május11., 10:24

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Ezt a cseresznyés ökörszemet egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Nagyon látványos desszert, amit akár vendégváróként is bevethetsz, és ha a gyerekkel is megszerettetnéd a sütikészítést, arra is tökéletesen alkalmas. Ha már a pitén és a lekváron is túl vagy, ezzel lepd meg a családot.

május9., 10:24

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.