Hozzávalók 2 személyre
A tápiókás réteghez
- 1 deci tápiókagyöngy
- 2 deci víz
- 3 deci tej
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 darab lime reszelt héja
- 1 mokkáskanál só
A leveshez
- 2.5 deci zsíros kókusztej (kb. egy konzerv)
- 6 deci zöldségalaplé
- ízlés szerint só, bors, gyömbér
- 1 csapott evőkanál cukor
- 0.5 darab lime leve
- ízlés szerint banácsipsz és mungóbabcsíra (a tetejére)
Elkészítés:
Áztasd a tápiókát a vízbe, és ha felszívta, főzd ragacsosra a tejben a keveréket. Amint elkészült, egyszerűen add hozzá a többi alapanyagot, és azokkal ízesítsd. Főzd össze az alaplevet a kókusztejjel, majd ízesítsd a lime levével, cukorral, sóval és gyömbérrel. Tálald ki, kanalazz a közepére a pudingból, majd díszítsd mungóbabcsírával és kókuszcsipsszel. Grillezett garnélával tudod még gazdagabbá tenni.
Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.
Tovább olvasom