Citromos fehérbab-rukkola saláta aranymazsolával – így tüntesd el a magányos fehérbabkonzervet a spájzból

Ha nálad is mindig van néhány babkonzerv apokalipszis esetére, amik felhasználása apokalipszis hiányában egyre nagyobb eséllyel marad el, használd fel úgy őket, hogy megérje. Erre tökéletes akár a tárkonyos fehérbabsüti, amit korábban mutattunk, de vega hamburgerpogácsát is készíthetsz belőle tojással, hagymával és füstölt paprikával, és persze itt van ez a kissé citrusos, a mazsolától édeskés saláta, amit nagyon nehéz levenni az étlapról az első kóstolás után.

A tárkonyt fahéjjal is helyettesítheted.
A tárkonyt fahéjjal is helyettesítheted.Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka főtt fehérbab
  • 1 nagy marék (arany) mazsola
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 nagy marék rukkola
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab avokádó felkockázva
  • 2 darab meghámozott paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a citromot, az ecetet és a mézet, majd jól rázd össze. Tálald egy tányéron a zöldségeket, majd locsold meg a szósszal, és végül sózd és borsozd a keveréket. Frissen sült, de akár konzervhalak is jól illenek hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek