Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

A paella szabad műfaj: ne agyald túl a hozzávalókat és a mennyiségeket! Ha a felsorolt hozzávalók közül valamit nem szeretsz, hagyd ki belőle, ha pedig úgy gondolod, hogy a kedvenc alapanyagod illik bele, kóstold meg azzal.

Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.
Minél több tengeri herkentyűt adsz hozzá, annál finomabb lesz.Fotó: amoklv

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 deci alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 szelet tengeri hal meggrillezve, felcsíkozva
  • 1 csokor friss petrezselyem, oregánó, bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 7 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 0.5 deci vörösbor
  • 1 kisebb csésze zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor az alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a rizst a többi hozzávalóval és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Ha elkészült, fűszerezd sóval és borssal, majd a legvégén add hozzá a friss zöldfűszereket és néhány citromszeletet. Ha hozzájutsz friss vagy fagyasztott terngeri herketyűkhöz, érdemes azokból is hozzáadnod egy rövid sütés után.

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

május14., 06:04

Hosszabbítsd meg a nyarat ezzel az afrikai hangulatú jollof rizzsel

Nem túl költséges, de annál izgalmasabb ez a fogás, ami a csirke-rizs kombináció egyik afrikai változata. Néhány új fűszer, és máris kevésbé magyaros, sokkal inkább afrikai hangulatú lesz az ebéded.

szeptember12., 06:04

A spanyolok gyúrós kajája: garnélás-csirkés paella

Egyrészt szuper fehérjeforrás, másrészt izgalmas, ízekkel és fűszerekkel teli vacsora lehet belőle.

2019. október18., 12:04

Ha csak egy kis adag pörkölt maradt, meleg rizses-húsos salátával mentsd meg a vacsorát!

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem, snidling és egy kevés zöldség is kerül.

március29., 06:00

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.