Ananászos teriyaki csirke – ha már unod rántva, készítsd izgalmasan!

Rántva még mindig szeretjük a csirkecombokat, de van, amikor annál rövidebb idő alatt készítenénk egy gazdag csirkés vacsorát. Olyankor ugrik be ez a kissé egzotikus hangulatú, ananászos változat.

Készíts mellé kókuszos rizst lime-héjjal, és talán még egy hideg koktélt is megérdemelsz, ha már ennyit dolgoztál vele. 

Friss snidlinggel vagy zöldhagymával a tetején tálald.
Friss snidlinggel vagy zöldhagymával a tetején tálald.Fotó: DronG

Hozzávalók:

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 0.5 darab ananász felkockázva
  • olívaolaj, só, csili, gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 4 nagy evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál pirított szezámmag a tetejére
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a csirkehúsfalatokat néhány percig az olajon, majd add hozzá az összes többi hozzávalót, és főzd addig a keveréket, amíg a húsfalatok átsülnek. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal, majd friss snidlinggel a tetején tálald a ragut. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Jön a cseresznye szezonja, dobd össze ezt a gyors, isteni likőrt belőle!

Ha te is szeretsz kísérletezni a házi likőrökkel és krémlikőrökkel, ezt a cseresznyéset mindenképpen próbáld ki. Később koktélokban, fagyi tetején, de akár kókusztejjel készült lattéban is remek helye lesz.

május7., 10:24

Készíts kókuszgolyót cseresznyével, ezzel a savanykás gyümölccsel még finomabb!

A kókuszos falatok házi változatban is nagyon finomak, főleg, ha egy adag meggy és cseresznye is kerül a golyókba. Ha jól lecsöpögteted a gyümölcsöket, nem színezik majd be a kókuszgolyókat.

május8., 10:24

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.