A fasírt zseniális étel, mert önmagában, szendvicsbe, körettel, feltétként, mártogatóssal, bárhogy isteni finom. A hamis fasírt még zseniálisabb, mert hiányzik belőle az, amit ki akarunk, vagy ki kell hagynunk az étrendünkből.

Gluténmentes, tejmentes, sőt tojásmentes és vegán verzió is szép számmal akad. A 7 best of hamis fasírt receptjét itt találjátok. 

A csicseriborsóval extrán könnyű dolgunk van, főleg, ha konzervet használunk. Rögtön kétféle receptet is mutatunk belőle. A csicseriborsó-nuggetsbe cukkini és répa (plusz a szokásos fasírtfűszerek és hagyma, fokhagyma) kerül.

Az ízletes vegán csicseriborsó-golyók receptjébe pedig egy extra ötletet is csempésztünk, úgy hívják, hogy tálald sültpaprika-mártással.

Ha nem tudunk leakadni a nuggetsformáról, és a karfiol is szóba jöhet, akkor ezt a vegán falatkareceptet mindenképpen próbáld ki.

A hús nélküli, fasírtízű (gluténmentes, tojásmentes) lepények egyik legjobbika brokkoliból készül, konkrétan tíz perc érdemi munkával. Ráadásul szénhidrátcsökkentett.

A répafasírt alaprecept, és mindenki szereti (többéves népi megfigyelés). Gyors, egészséges és isteni.

Salátával is kiváló a mennyei húsmentes fasírt kölesből, ráadásul még IR-kompatibilis is.

A sajtgolyó ugyan nem zöldségből készül, de húsmentes és partifalatkának is remek választás. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.