Egyesek szerint 3 összetevővel már tökéletes lesz, vagyis elég hozzá cukor, mogyoróvaj és tojás, mások 4 összetevős változatban készítik egy kevés vaníliakivonattal, de az 5 összetevős recept sem ritka, ami szerint egy kevés barna cukrot is illik hozzáadni.
Na de mi általában nem a legegyszerűbb, hanem a legfinomabb ételekben gondolkodunk, ezért is örültünk meg a tesztnek, ami a receptek közül kiválasztotta a legjobbat.
Ez a legfinomabb mogyoróvajas süti receptje
A tesztelők ez alkalommal négy, az internetes gasztroközösségekben kifejezetten népszerű receptet próbáltak ki. Összegzésükben azt írják: a legtökéletesebb recept megtalálása nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A végeredményre a recept mellett a földimogyoróvaj típusa, a sütő hőmérséklete és a sütik formája is hatással van.
A szabályok értelmében először kizártak minden olyan receptet, amely egyéb kiegészítőket igényelt, például csokoládécsipszet vagy mazsolát. Minden receptet ugyanazon a napon készítettek el és pontosan követték a leírást, nem vállalva semmiféle kreatív szabadságot, akkor sem, ha nyilvánvalóan jót tett volna a végeredménynek.
Na de jöjjön a lényeg: az első helyezett mégiscsak tartalmazott valami különlegeset, hiszen sópelyhekkel szórták meg a tetejét.
A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek
„A kevesebb több. A mentes jobb."
Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.
A könyvekbe most betekintést nyerhetsz.
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:
- Tartalomjegyzék
- Előszó
- Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
- + 1 recept is!
Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!
hirdetés
„Ez a süti messze a legjobb volt a csoportban. Jól rágható, ellentétben minden más mogyoróvajas sütivel, amit valaha is ettem, jó az állaga. Kellemesen sűrű, gazdag, omlós belsővel. A tetején lévő sópehely kiegyensúlyozta az édességet” – áll az ítészek beszámolójában.
A győztes receptbe nem is kell más, csak másfél bögre liszt (ez lehet egy hagyományos, 2,5 decis bögre), mellé fél teáskanál szódabikarbóna és ugyanennyi sütőpor. Egy rúd (nagyjából 8 teáskanál) vaj került a robotgépbe, egy bögre puha mogyoróvaj, háromnegyed bögre barna cukor, fél bögre fehér kristálycukor, majd 2 perc keverés után egy nagy tojás és egy kevés vaníliaaroma. Ekkor adták hozzá a lisztes keveréket, 1 bögre összevágott földimogyorót, majd az elkészült tésztát formázták, sópelyhekkel megszórták és úgy 10 perc alatt megsütötték a forró sütőben.