A tócsni cukkinivel sokkal egészségesebb és könnyebb fogás

A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.

Most juhtúrós-citromos mártogatóst készítettünk hozzá, de ha a füstölt sajtot jobban szereted, abból olvassz egy keveset a tetejére.

Egy jó hideg mártogatós illik a legjobban mellé.
Egy jó hideg mártogatós illik a legjobban mellé.FoodieMedia

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 darab cukkini lereszelve
  • 2 darab burgonya lereszelve
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 0.5 bögre (zab)liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lereszelt zöldségeket sózd be és tedd félre negyedórára. Ezek után dolgozd össze a többi hozzávalóval és annyi liszttel, hogy egy jól kanalazható masszát kapj. Bő, közepesen forró olajban süsd ki a rösztiket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek