Nyári narancs-citrom-lime szörp házilag

Ezzel a triplán citrusos sziruppal tökéletes nyári frissítőket készíthetsz. Ha szereted a kesernyés ízeket, egy nagy pohár hideg tonikban is próbáld ki.

Nem csináltuk túl nagy adagban, így biztosan nem lesz ideje megromlani a hűtőben. Ha mégis ettől tartasz, csorgass egy keveset belőle egy-egy tányér jéghideg madártej tetejére is.

Nyári koktélokban, de akár palacsintára öntve is finom.
Nyári koktélokban, de akár palacsintára öntve is finom.Fotó: bhofack2

Hozzávalók:

  • 2 biocitrom
  • 2 biolime
  • 2 bionarancs
  • 1 kiló cukor
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

Főzz a cukorból és vízből szirupot, majd forrón vedd le a tűzről és add hozzá a citrusok vékonyan lereszelt héját, majd a levét is. Ezzel el is készült a szörp, amit ha kihűlt, egy gézlapon szűrj le és tölts üvegekbe. 

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper
Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

Szeretjük a mű ízeket, de azért ez még nekünk is sok volt.

Tovább »

Még több recept

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Ezt dobd össze, ha van egy órád szörpre: nyári mentás egresszörp

Igazi frissítő, ami hagyományos változatban teljesen gyerekbarát, az esti bulikon pedig remek koktélalap lehet.

július15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.